Pārlekt uz galveno saturu
News
Ziņas

Lukuviikko kutsuu kaikki juhlimaan lukemista!

Kirjat ja kirjallisuus ruokkivat mielikuvitusta ja herättävät kiinnostuksen lukemiseen ja kirjoittamiseen. Vuoden 2020 Lukuviikon teema on Luovuutta ilmassa.  Lukuviikkoa vietetään jälleen 20.– 26.4.2020. 

Lukuviikko on Lukukeskuksen vuosittain järjestämä valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista mm. erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla. Lukukeskus tarjoaa Lukuviikon aikana kirjastoille ja kouluille mm. ilmaisia materiaaleja, tietoa lukemisesta sekä innostaa tapahtumien järjestämiseen. Katso lisää Lukuviikon omilta sivuilta.

Lukuviikon perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Se muutettiin Lukuviikonlopuksi vuonna 1986. Varsinaista Lukuviikkoa on viettty vuodesta 1997. Lukukeskuksen vuosittainen Lukuviikko järjestetään huhtikuussa virtuaalisena lukufestarina! 

 

Viisi syytä lukea juuri nyt

 

Kaikenikäiset etsivät tällä hetkellä uutta rytmiä arjen muutokseen. Lukeminen on helppo ja vaivaton tapa viettää yhdessä tai yksin aikaa. Lukeminen…

1. …yhdistääYhteiset lukuhetket perheen kesken tarjoavat turvaa lapselle ja nuorelle sekä tuovat lohtua vanhemmille. Luetusta voi keskustella ja samalla käsitellä muitakin mieltä askarruttavia asioita. Etäyhteyksien päässä olevien kanssa voi perustaa virtuaalisen lukupiirin.

2. …rauhoittaaLukemisen on tutkitusti todettu vähentävän stressiä laskemalla sykettä ja lihasjännitystä. Lukeminen edistää niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia.

3. …parantaa unen laatuaJos mielessä pyörii paljon asioita, lukeminen rauhoittaa ja edesauttaa unen tuloa. Lukeminen parantaa tutkitusti unen laatua.

4. …vie toisiin maailmoihinKirjallisuus viihdyttää ja herättää ajatuksia ja tunteita. Koukuttava teksti vie mukanaan ja avaa ovia maailmoihin, joihin ei fyysisesti voi matkustaa. Sopivaa luettavaa virtuaalisesti voi etsiä kirjastojen e-valikoimista sekä sähköisistä lukusovelluksista myös äänikirjoina.

5. …auttaa oppimaan ja keskittymäänJatkuvan uutisvirran seuraamisen keskellä on hyvä rauhoittua välillä tarinan äärelle. Pitkäkestoisen tarinan lukeminen auttaa keskittymään, kehittää lukutaitoa ja näin helpottaa kaikkea oppimista.

 

#lukuviikko2020 #luovuuttailmassa

Login (0)

Vai vēlaties pievienot ierakstu?

Nekavējieties!

Spiediet zemāk uz saites un sāciet veidot jaunu ierakstu!

Jaunākās diskusijas

EPALE 2021. gada tematiskie fokusi. Laiks sākt!

Mēs aicinām Jūs iesaistīties, dalīties ar viedokli, pieredzi, projektiem un idejām! Sāksim ar šo tiešsaistes diskusiju. Tiešsaistes diskusija notiks 9. martā no plkst. 11.00 līdz 17.00 pēc Latvijas laika. Rakstītu diskusiju ievadīs tiešraide ar 2021. gada tematisko fokusu iepazīstināšanu, un to vadīs Džina Ebnere un Aleksandra Kozira no Eiropas Pieaugušo izglītības asociācijas (EAEA), kurām to uzticēs EPALE Redakcijas padome.

Vairāk

EPALE diskusija: Pamatprasmju nodrošināšana cietumos

Kā izglītības iniciatīvas var labāk risināt cietumos esošo cilvēku pamatvajadzības? Kādi ir galvenie ieguvumi un problēmas attiecībā uz pamatprasmju apmācību cietumos? Diskusija notiks 17. decembrī (ceturtdien), tā sāksies plkst. 14.00 pēc Centrāleiropas laika un noslēgsies plkst. 16.00. Diskusijas ievadā būs 20 minūšu gara tiešraide ar starptautisku ekspertu piedalīšanos, kuri dalīsies savā pieredzē par minēto tēmu, tai sekos tiešsaistes diskusija līdz plkst. 16.00 pēc CET.

Vairāk