chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

 
 

Ziņu sadaļa

RYCO obuka za izgradnju kapaciteta

08/11/2019
Valoda: HR

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) od 15-18.11. organizuje trening za podizanje kapaciteta u pripremi i implementaciji interkulturalnih projekata mobilnosti, saradnje i aktivizma mladih na Zapadnom Balkanu, za predstavnike/ce nevladinih organizacija iz Crne Gore. Trening se realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) je nezavisan institucionalni mehanizam uspostavljen od strane ugovornih strana Zapadnog Balkana u cilju promocije duha pomirenja i saradnje između mladih u regionu kroz programe omladinskih razmjena. Opšti cilj treninga je podizanje nivoa znanja i kapaciteta nevladinih organizacija da samostalno i uspješno pripremaju prijedloge projekata, a uz poštovanje principa inkluzivnog učešća mladih. Kroz trodnevni trening, učesnici/e će dobiti teorijsku osnovu, kao i priliku da praktično i samostalno u manjim grupama rade na razvijanju univerzalnih elemenata u projektnim aplikacijama – od obrazlaganja opravdanosti ideje, preko postavljanja ciljeva i aktivnosti, do formiranja realističnog budžeta i promišljanja odnosa sa javnošću. Pored toga, učesnici/e će se upoznati sa konceptima interkulturalnog učenja, pomirenja, participacije mladih i socijalne inkluzije, kao i mogudnostima kreiranja partnerstava u regionu. Trening će uključiti i jačanje kapaciteta nevladinih organizacija kada je u pitanju implementacija interkulturalnih programa razmjene mladih.

Trening je namijenjen predstavnicima nevladinih organizacija u Crnoj Gori koje nemaju ili imaju ograničeno iskustvo i znanje u pripremi projekata i njihovoj realizaciji.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn