chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

 
 

Resurss

Obvezno izobraževanje v Evropi 2019/20

Valoda: SL

Publicēja Ana Peklenik

Na spletni strani Eurydice je bila sredi oktobra objavljena publikacija Evropske komisije Obvezno izobraževanje v Evropi 2019/2020 (Compulsory Education in Europe 2019/20). 

V pregledu je podana informacija o trajanju obveznega izobraževanja v posameznih evropskih državah. Obravnavanih je 43 izobraževalnih sistemov v 38 državah, ki sodelujejo v evropskem programu Erasmus+ (28 držav članic EU, Albanija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Severna Makedonija, Srbija, Švica in Turčija). 

Najhitreje končajo obvezno šolanje mladi Hrvati, v osmih letih, Francozi šele v trinajstih. Ti tudi najhitreje prestopijo šolski prag – že pri treh letih starosti. Večinoma mladi v evropskih državah končajo obvezno šolanje med 15. in 18. letom.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

Resursa autors(-i): 
Nathalie Baïdak
Agathina Sicurella
ISBN: 
978-92-9492-839-9
Publicēšanas datums:
Otrdiena, 15 Oktobris, 2019
Dokumenta valoda
Resursa veids: 
Nacionālā un cita politika
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn