Pārlekt uz galveno saturu
News
Ziņas

Konferencija „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”

U organizaciji Zavoda za školstvo je 8. i 9. oktobra 2019. godine održana konferencija „Razmjena iskustava o procesu reforme obrazovanja”.

U radu Konferencije su učestvovali predstavnici obrazovnih institucija iz Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Konferenciju su otvorili gospođa Arijana Nikolić Vučinić, generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete i gospodin Rešad Sijarić, direktor Zavoda za školstvo.Konferencija je organizovana sa ciljem poređenja osnovnih principa i ciljeva obrazovnih politika i njihove implementacije u praksi, razmjene iskustava, uspostavljanja bolje saradnje među institucijama regiona, kao i stvaranja pretpostavki za ujednačavanje i unapređivanje kvaliteta obrazovanja.Učesnici su tokom dvodnevnog rada prezentovali karakteristike obrazovnog sistema i nadležnosti institucije koje predstavljaju, prednosti i izazove sa kojima se susreću prilikom implementacije obrazovnih politika, kao i primjere dobre prakse. Poseban naglasak je dat sljedećim temama: Utvrđivanje kvaliteta rada u obrazovno-vaspitnim ustanovama i Ključne kompetencije sa posebnim fokusom na implementaciju STEM kompetencija, kao i preduzetničke i digitalne kompetencije.

Više informacija na stranici, http://www.zzs.gov.me/naslovna/211323/Konferencija-Razmjena-iskustava-o-procesu-reforme-obrazovanja.html

Login (0)

Vai vēlaties pievienot ierakstu?

Nekavējieties!

Spiediet zemāk uz saites un sāciet veidot jaunu ierakstu!

Jaunākās diskusijas

EPALE diskusija: Plašsaziņas informācijas mediju ziņu izpratne un lietojuma prasme – kāpēc tieši šobrīd tā ir tik svarīga?

Dalieties savos uzskatos par ziņu un informācijas mediju lietojuma prasmi pieaugušajiem!

Vairāk

Pirmsskolas izglītības iestādes un vecāku sadarbība Covid - 19 krīzes perioda laikā. Cik svarīga ir šī sadarbība?

Ārkārtējā situācija un ierobežojumi katram individuāli ir uzlikusi jaunus pienākumus. Īpašas rūpes ir ģimenēm ar bērniem pirmsskolās un sākumskolās.

Vairāk