European Commission logo
Izveidot profilu
Blog
Blog

Фокус седмица на EPALE: Европейски избори 2019 – Обединяване на Европа!

24/05/2019 г.

От EPALE Германия

Език: EN

Европа преминава през бурни времена. Въпреки че мнозина продължават да подкрепят идеята за Европа, сближаването и сътрудничеството са необходими, за да се зададе курс на проекта обратно към по-спокойни води. Избирателната активност през последните години като че ли показва, че политическото участие на европейско равнище намалява. Това означава, че на предстоящите избори за Европейски парламент активното участие на европейските граждани ще бъде по-важно от всякога.

Основната причина за този спад на участието може да бъде загубата на доверие в европейските институции и политика или липсата на разбиране за това как европейската политика засяга живота на всеки. Всички онези, които вярват в Европа, са призовани да отстояват европейските политически въпрос и да спомогнат за засилване на общественото доверие в европейската политика.

Ето защо организираме фокус седмица на EPALE за Европейските избори през 2019 година.EPALE Германия, EPALE Австрия, EPALE Източна Белгия и EPALE Люксембург съставиха съдържанието на темата за насърчаване на активното гражданство и участието в контекста на европейските избори. През седмицата от 20 до 24 май всеки ден ще се отключва нова тема.

Присъединете се към нас за фокус седмицата на Европейските избори 2019 година. Прочетете, харесате, коментирайте и обсъдете с нас!

Следвайте ни през цялата седмица в Twitter:

@EUEB_DE @EPALE_AT @EPALEOstbelgien

 

Линк: https://ec.europa.eu/epale/en/blog/epale-focus-week-european-elections-2019-shaping-europe-together

Login (1)
Iezīmes

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Jaunākās diskusijas

Tiešsaistes diskusija “Prasmju pilnveide un pārkvalificēšanās: paaudžu sadarbības veicināšana”.

Piedalieties šajā tiešsaistes diskusijā, kuras laikā mēs pētīsim, kāpēc un kā mums ir jāvirzās uz prasmju pilnveidi un pārkvalificēšanos dažādās nozarēs vai vecuma grupās.

Vairāk