chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Resurss

Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerit ja sertifiointi - Vapaa sivistystyö

Valoda: FI

Publicēja Linda JUNTUNEN

/lv/file/okkaepalejpgokkaepale.jpg

Kuva: pxhere

Kestävään kehitykseen liittyvän tietoisuuden ja osaamisen lisääminen on oleellisen tärkeää, jotta selviäisimme ilmastonmuutoksen, kasvavan luonnonvarojen kulutuksen, monimuotoisuuden kaventumisen ja kehityskysymysten tuomista haasteista. 

Vapaan sivistystyön oppilaitoksilla on keskeinen rooli kestävän kehityksen tiedon ja osaamisen edistämisessä. Vapaan sivistystyön tarkoituksena on elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta tukea yksilöiden persoonallisuuden monipuolista kehittymistä ja kykyä toimia yhteisössä sekä edistää kansanvaltaisuuden, tasa-arvon ja moniarvoisuuden toteutumista suomalaisessa yhteiskunnassa.

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö OKKAn julkaisussa esiteltävät vapaan sivistystyön kestävän kehityksen kriteerit tarjoavat työvälineen, jonka avulla kansanopistot, kansalaisopistot, opintokeskukset, kesäyliopistot ja liikunnan koulutuskeskukset voivat sisällyttää kestävän kehityksen näkökulman johtamiseen, koulutusten toteutukseen ja toimintakulttuuriinsa. Kriteerit mahdollistavat myös opiston kestävän kehityksen toiminnan sertifioinnin.

Kriteereistä on tehty lisäksi omat versiot yleissivistäville kouluille ja ammatillisille oppilaitoksille, joita sovelletaan vapaan sivistystyön oppilaitosten toimintaan, mikäli oppilaitos tarjoaa myös näihin koulumuotoihin kuuluvaa opetusta. Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnin verkkoivuille on laadittu laaja materiaali kriteerien käytön tueksi.

Resursa autors(-i): 
Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö – OKKA-säätiö
Publicēšanas datums:
Trešdiena, 16 Aprīlis, 2014
Dokumenta valoda
Resursa veids: 
Iespējas un resursi
Valsts:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn