chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Kalendārs

ViS arrangerar heldag i Almedalen

Publicēja Kerstin Hagblom pirms 4 gadi 8 mēneši

Otrdiena 30 Jūnijs 2015
Visby
,

ViS arrangerar heldag i Almedalen15-06-10

Efter förra årets framgångar i Almedalen tar ViS ännu ett steg och arrangerar en hel vuxenutbildningsdag i Almedalen 2015.
Vuxenutbildningsdagen genomförs tisdagen den 30 juni,  08.00 – 17.00.
Dagen arrangeras i samarbete med ett flertal vuxenutbildningsorganisationer men med ViS som huvudarrangör. Samarbetande organisationer är SAUF, Specialpedagogiska Skolmyndigheten, Yh-förbundet, Yh-Mälardalen, NITUS och SVERD. Medverkande i paneler och samtal är bl.a. politiker, statssekreterare, generaldirektörer, näringslivsföreträdare och experter på vuxenutbildning.

Så här presenterar ViS sin dag:
Vuxenutbildningen har utvecklats till en gränsöverskridande problemlösare. Beroende på den behovsbild som finns kan vuxenutbildning vara ett verktyg inom flera politikområden, förutom utbildningspolitik även arbetsmarknads-, social-, tillväxt- och integrationspolitik. När utmaningar som felmatchning, integration, regional tillväxt, arbetslöshet och företagsnedläggningar dykt upp på den politiska dagordningen så har vuxenutbildningen alltid fått nya uppdrag – mer eller mindre inom ramen för gällande lagstiftning. Vi som arbetar inom vuxenutbildningen är stolta över att vi på ett så naturligt sätt framstår som ett viktigt verktyg, och vi är också stolta över de resultat vi åstadkommer med utgångspunkt i alla dessa uppdrag.

Samtidigt kan vi se att vuxenutbildningen väldigt sällan förekommer i de mer strategiska diskussioner som förs rörande långsiktiga lösningar på de samhällsutmaningar vi arbetar inom. Inte heller får vi några tydliga signaler om hur ansvariga politiker ser på den formella vuxenutbildningens roll i den utveckling som pågår och inom ramen för den enskildes livslånga lärande. I officiella dokument som presenteras återfinns nästan alltid vuxenutbildningen tillsammans med vackra, men till intet förpliktigande fraser. Vad politiken verkligen vill se inom detta som tidigare betraktades som ett eget politikområde framgår inte tydligt.

Läs mer om programmet – klicka på rubrikerna nedan:

Vuxenutbildning i fokus – om kompetens, integration och arbete

Vad vill regeringen med vuxenutbildningen?

Vad hände med det flexibla lärandet?

Med specialpedagogiskt stöd blir vuxenutbildning en reell chans till vidareutbildning och arbete

Är yrkeshögskola verkligen svaret på kompetensförsörjningen?

 

 

 

Primārā valoda:
Pasākuma veids: 
Konference
Dalības maksa: 
Reģistrācijas termiņš: 
01/07/2015
Tiešsaistes pasākums: 
Organizētājs: 
ViS; Vuxenutbildning i samverkan
Kontaktinformācija: 
Mikael Andersson, Moderator, Vuxenutbildning i samverkan, +46 70 603 4260, mikael.andersson@tretton2.se
Pārstāvju skaits: 
100 - 200
Mērķa grupa: 
Mācībspēki, studenti, andragogikas pētnieki
Pieaugušo izglītības tīkli un organizācijas
Politikas veidotāji
Plašsaziņas līdzekļu profesionāļi
Apskatītais temats:
Mērķi: 
Vuxenutbildningsdagen arrangeras i samarbete med ett flertal vuxenutbildningsorganisationer men med ViS som huvudarrangör. Samarbetande organisationer är SAUF, Specialpedagogiska Skolmyndigheten, Yh-förbundet, Yh-Mälardalen, NITUS och SVERD. Medverkande i paneler och samtal är bl.a. politiker, statssekreterare, generaldirektörer, näringslivsföreträdare och experter på vuxenutbildning.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn