chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Kalendārs

Senzorna integracija prema AYRES u pedagogiji /SIAT

Publicēja Daria Mrsic pirms 1 mēnesis 4 nedēļas

Pirmdiena 14 Septembris 2020
UVOD U OBUKU Senzorna integracija prema Ayres® u pedagogiji je stručno usavršavanje koje je namijenjeno stručnjacima uključenim u odgojno – obrazovni proces djece s teškoćama u razvoju, kao i onima koji rade na području razvojne (re)habilitacije. Senzorna integracija je način na koji nervni sustav prerađuje informacije iz čula, koje se u ogromnim količinama slijevaju u naš neurološki sistem u svakom trenutku. To je neurobiološka aktivnost unutar tijela koja omogućava mozgu da organizira sve te stimuluse i daje im smisao, jer samo kad su te senzacije organizirane i integrirane, mozak ih može upotrijebiti za kretanje, učenje i ponašanje. Proces organizacije čulnog unosa informacija potreban je da bi se ostvarila učinkovita reakcija (Ayers, 1979). Sadržaji obuke se realiziraju prema andragoškim standardima uz primjenu adekvatnih interaktivnih nastavnih metoda, gdje je polaznik u središtu nastavnog procesa aktivno sudjelujući u diskusijama i refleksijama na iskustva.
Kome je obuka namijenjena Defektolozi, edukatori rehabilitatori, pedagozi i psiholozi

 

Terapeuti i ljekari

Profesori razredne nastave, odgojitelji i socijalni radnici

Treneri/predavači Kristiane Kull-Sadacharam, postgrad. USC-USA, SI® trener USC (usavršila SI ® na Ayres klinici u Kaliforniji, šef odjeljenja radne terapije Dječjeg centra München, voditeljica usavršavanja SIAT®)
Broj polaznika minimalno 15, maksimalno 25
Broj sati / Trajanje obuke 180 sati
Termini provođenja Radnim danima
Certifikat/uvjerenje Međunarodno priznat certifikat
Pedagog senzorne integracije, GSID®Gesellschaft für SensorischeIntegration Jean Ayres® Deutschland und International e.V.
Cilj obuke Upoznati polaznike sa neurološkom pozadinom poremećaja senzorne integracije utemeljena na aktualnim rezultatima neurobioloških i neurofizioloških istraživanja, te načine primjene postupaka u cilju razvoja procesa senzorne integracije kod djece sa teškoćama u razvoju.
Sadržaj obuke Uvod u teoriju senzorne integracije – neurološka pozadinaDijagnostika poremećaja senzorne integracije

 

Definicija pojma praksije i koncept dispraksije

Postupci i planiranje postupaka za poticanje razvoja

 

  
Pasākuma veids: 
Profesionālās pilnveides pasākums
Dalības maksa: 
Reģistrācijas termiņš: 
31/08/2020
Tiešsaistes pasākums: 
Organizētājs: 
Socijalno-edukativni centar Banja Luka (SEC)
Organizatora veids: 
Cits notikums
Kontaktinformācija: 
Prijaviti se možete putem linka: https://sec.ba/neformalnie-obuke/senzorna-integracija-prema-ayres-u-pedagogiji-siat/ Kontakt osoba: Svjetlana Mamić +387 51 321 600
Pārstāvju skaits: 
< 100
Mērķa grupa: 
Mācībspēki, studenti, andragogikas pētnieki
Mērķi: 
Upoznati polaznike sa neurološkom pozadinom poremećaja senzorne integracije utemeljena na aktualnim rezultatima neurobioloških i neurofizioloških istraživanja, te načine primjene postupaka u cilju razvoja procesa senzorne integracije kod djece sa teškoćama u razvoju.
Sertifikāts/apliecība par dalību pasākumā un/vai mācīšanās rezultāti: 
Međunarodno priznat certifikat Pedagog senzorne integracije, GSID®Gesellschaft für SensorischeIntegration Jean Ayres® Deutschland und International e.V.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email