chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Eiropas Pieaugušo izglītības e-platforma

Kalendārs

ReferNet в България пак ще представи най-актуалната информация за политиките

Publicēja Zhuliyan GOCHEV pirms 4 nedēļas 1 diena

Ceturdiena 12 Novembris 2020
София
,

Националното звено за подкрепа на EPALE фокусира вниманието на професионалистите в сектора за учене на възрастни върху едно от основните събития, свързани с развитието на политиките за професионално образование и обучение.

На 12 ноември 2020 г. Националната агенция за професионално образование и обучение към Министерския съвет на Република България организира Национална конференция на тема: „Европейски измерения в професионалното образование и обучение“.

Събитието има за цел да популяризира постиженията на професионалното образование и обучение сред всички заинтересовани страни. То ще съдейства за продължаващия процес на обединяването им за успешно решаване на предизвикателствата, свързани с връзката между професионално образование и обучение и пазара на труда.

Конференцията се организира в рамките на Европейската седмица на професионалните умения (https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/). Тя се осъществява и в съответствие с изискванията на Европейската мрежа за обмен на опит в областта на професионалното образование и обучение ReferNet. НЗП припомня, че представител на тази Мрежа за България е Националната агенция за професионално образование и обучение. Ключовите продукти на ReferNet мрежата са доклади, изследвания и анализи, които се предоставят на Европейската комисия, с цел формиране на политики, отговарящи на нуждите на страните - членки за осъвременяване на системите на професионално образование и обучение в Европа.

Предварителната програма на конференцията ще обхване различни актуални и интересни аспекти от развитието на политиките за професионално образование и обучение. Събитието ще бъде открито от Емилияна Димитрова – председател на Националната агенция за професионално образование и обучение. Мрежата ReferNet ще бъде представена от Радосвета Дракева, национален ReferNet координатор, а Силвия Тонева – главен експерт в Агенцията, ще очертае състоянието на професионалното образование и обучение в България. Ваня Тивидошева ще запознае участниците с дигиталната трансформация в условията на COVID-19, Светла Петрова ще говори за финансовата грамотност, Ирина Димитрова ще очертае предимствата на новите финансови механизми на Европейския съюз, Асенка Христова ще представи данните за България от Европейския индекс на уменията, а Гергана Раковска ще демонстрира как работи Платформата за кариерно ориентиране на младежи https://profesiijnfo/.

Събитието ще се проведе онлайн (чрез приложението (https://zoom.us/)

Настоящото съобщение се публикува във връзка с изпълнение на Работната програма на Националното звено за подкрепа на EPALE в България и във връзка с проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS, изпълняван от Министерството на образованието и науката и е съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Primārā valoda:
Pasākuma veids: 
Konference
Dalības maksa: 
Tiešsaistes pasākums: 
Organizētājs: 
Refernet в България
Organizatora veids: 
Cits notikums
Kontaktinformācija: 
Национална агенция за професионално образование и обучение – координатор на дейностите на мрежата ReferNet в България 1113 София, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5, ет. 5 тел. + 3592 971 20 70, факс: + 3592 973 33 58 e-mail: napoo@navet.government.bg; info@refernet.bg
ES projekta Nr.: 
Проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS
Pārstāvju skaits: 
< 100
Mērķa grupa: 
Pieaugušo izglītības tīkli un organizācijas
Apskatītais temats:
Mērķi: 
Популяризиране на постиженията на професионалното образование и обучение сред всички заинтересовани страни. Съдействие на продължаващия процес за обединение на действията на институции и организации за успешно решаване на предизвикателствата, свързани с връзката между професионално образование и обучение и пазара на труда.
Sagaidāmais apmācības rezultāts: 
Популяризирани постижения на професионалното образование и обучение в България сред всички заинтересовани страни, вкл. доклади, изследвания и анализи.
Sertifikāts/apliecība par dalību pasākumā un/vai mācīšanās rezultāti: 
Неприложимо.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email