chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

Epale

Europos suaugusiųjų mokymosi elektroninė platforma

 
 

Išteklius

Aikuiskouluttajan pätevyys ja osaamisen kehittäminen

Kalba: FI

Paskelbė Jenni WESTÖ

 
Aikuisten oppimisen pohjoismaisen verkoston NVL:n tuoreessa julkaisussa kartoitetaan aikuiskouluttajien osaamistarpeita heidän omien, yksilöllisten kokemustensa perusteella. 
 
Kaikissa Pohjoismaissa on vakiintunut ja kattava aikuiskoulutusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on kehittää, sopeuttaa ja vahvistaa aikuisoppijoiden osaamista nopeasti muuttuvan yhteiskunnan ja työelämän tarpeisiin. 
 
Pohjoismaiset koulutusjärjestelmät ovat historian saatossa osoittaneet joustavuutensa, mutta viime vuosina niihin on kohdistunut enenevissä määrin paineita uusien, globalisaation ja muiden syiden seurauksena syntyvien vaatimusten sisäistämisestä ja niihin sopeutumisesta. Digitalisaatio ja väestörakenteen ja työvoiman saatavuuden muutokset ovat vain joitain ehtoja, joilla on suoria vaikutuksia koulutusjärjestelmien sisältöön ja järjestämiseen.
 
Tämän selvityksen tarkoitus on täydentää aiempien raporttien tuloksia ja johtopäätöksiä kartoittamalla aikuiskouluttajien omia kokemuksia osaamistarpeista. Samanaikaisesti selvitys pyrkii selkeyttämään aikuiskouluttajan suhtautumista aikuisoppimisen yhteispohjoismaisiin koulutushankkeisiin. Se luo perustaa suosituksille, jotka koskevat jatkotyötä pohjoismaisten aikuiskouluttajien osaamisen kehittämiseksi.
 
Tutustu aiheeseen lisää resurssia klikkaamalla! 
Ištekliaus autorius (-iai): 
Opetushallitus - ePlatform for Adult Learning in Europe
Nordiskt nätverk för vuxnas lärande (NVL)
Paskelbimo data:
Sekmadienis, 6 Gegužė, 2018
Dokumento kalba
Ištekliaus tipas: 
Kita
Šalis:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn