chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

Epale

Europos suaugusiųjų mokymosi elektroninė platforma

 
 

Išteklius

Ekološko varstvo in izobraževanje odraslih

Kalba: SL

Paskelbė Simona Kavčič

Ekoloških vprašanj je vse več in zaskrbljenost po vsem svetu se osredotoča na spreminjajočo se naravo dela in kulturnega življenja, zato se mora področje izobraževanja odraslih na to odzvati. Izobraževanje odraslih ima veliko možnosti in priložnosti, da poudari kulturno znanje, za spodbujanje sprememb in krepitev medsebojnega sodelovanja in podpiranja skupnosti, ki prispevajo k trajnostni prihodnosti. Nujno je (ponovno) izobraziti odrasle o produktivnem, vendar trajnostnem delu in močnejšem življenju lokalne skupnosti z razumevanjem odnosov in soodvisnosti vseh stvari.
 
153 številka v zbirki New Directions for Adult and Continuing Education nosi naslov Ecojustice Adult Education: Theory and Practice in the Cultivation of the Cultural Commons. Raziskuje kulturne korenine ekološko-kulturne krize in njen odnos do izobraževanja odraslih. Poudarjeni so razvoj praks in novih kulturnih dogovorov med odraslimi. Že obstoječe prakse manjšega dela na lokalni ravni gradijo upanje in spretnosti za prihod nove dobe trajnostnega in pravičnega življenja.
 
Publikacija je na voljo tudi v Knjižnici Andragoškega centra Slovenije (ACS).
 
Ištekliaus autorius (-iai): 
Audrey M. Dentith (Editor), Wendy Griswold (Editor)
ISBN: 
978-1-119-38340-6
Paskelbimo data:
Ketvirtadienis, 4 Gegužė, 2017
Ištekliaus tipas: 
Kita
Šalis:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn