chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

Epale - Europos suaugusiųjų mokymosi elektroninė platforma

Išteklius

Tematski pregledi strukturnih indikatorjev za spremljanje sistemov izobraževanja in usposabljanja 2016

Kalba: SL

Paskelbė Simona Kavčič

Katere evropske države zagotavljajo posebne smernice in prostore za izobraževanje v zgodnjem otroštvu? Prejemajo šole dodatne vire za študente s posebnimi potrebami? Kje v Evropi se učitelji usposabljajo za reševanje težave osipa študentov? Je neformalno učenje povsod v Evropi priznano in dovolj za vstop v visoko šolstvo?

Na ta in podobna vprašanja odgovarjajo Eurydicevi tematski pregledi. Ti vključujejo indikatorje, posodobljene prikaze, definicije, opise sistemov držav ter kratke analize razvoja politik in reform za pet ključnih področij.

Vsako tematsko področje je vezano na poglavje v indikatorjih.

Ta področja so:

/lt/file/structuralindicatorsformonitoringeducationandtrainingsystemsineurope2016-5jpgstructural_indicators_for_monitoring_education_and_training_systems_in_europe_2016-5.jpg

Tematski pregledi so izšli na podlagi Eurydice poročila o strukturnih indikatorjih za spremljanje sistemov izobraževanja in usposabljanja v Evropi 2016, (Structural Indicators for Monitoring Education and Training Systems in Europe 2016 – Thematic Overviews).

Več si preberite tukaj.

Ištekliaus autorius (-iai): 
Eurydice
Paskelbimo data:
Ketvirtadienis, 16 Vasaris, 2017
Dokumento kalba
Ištekliaus tipas: 
Kita
Šalis:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email