chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

Epale - Europos suaugusiųjų mokymosi elektroninė platforma

Naujienų centro

Izobraževanje skupnosti in organizacijskih vodij za promocijo zdravja

24/08/2015
Neja Colja
Kalba: SL

Eden izmed nominiranih projektov, kot primer dobre prakse za letošnjo EAEA Grundtvig nagrado 2015, je bil projekt "Educating community and organisational leaders in health promotion". Letošnja tema je vključevala izobraževanje odraslih in zdravje.

Projekt Izobraževanje skupnosti in organizacijskih vodij za promocijo zdravja se je začel v Izraelu, kjer so začeli odraslim, ki že opravljajo promocijo zdravja, zagotavljati izobraževanje za pridobitev sposobnosti in izkušnje po modelu ED COMPHP kompetenc, s posebnim poudarkom na neenakosti na področju zdravja.

S projektom želijo doseči pripadnike večinske družbe, kot tudi socialne, etnične in geografske manjšine (muslimane, Jude, Beduine, nove priseljence iz Etiopije, prav tako tudi predstavnike neprofitnih organizacij povezanih z zdravjem).

Projekt ima dva glavna cilja:

1.      izboljšati blaginjo izraelskega prebivalstva s promoviranjem zdravja

2.      ustvariti aktivno mrežo "strokovnih promotorjev zdravja".

Projekt uporablja številne inovativne učne metode, temelječe na udeležencih, kot tudi edinstveno evalvacijsko metodo, ki v sedanjih in prihodnjih učnih načrtih vključuje udeleženčeve preference.

Več o samem projektu, si lahko preberete na: Educating community and organisational leaders in health promotion

 

/mt/file/promotrjizdravjajpgpromotrji_zdravja.jpg

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn