chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

Epale

Europos suaugusiųjų mokymosi elektroninė platforma

 
 

Kalendorius

Юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките“

Paskelbė Iliana Taneva Prieš 1 mėnesis 2 savaitės

nuo Penktadienis 13 Gruodis 2019 iki Šeštadienis 14 Gruodis 2019
София
,

Институтът по математика и информатика, с подкрепата на Министерството на образованието и науката, организират Юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките“. Събитието се провежда в рамките на съвместната програма на БАН и МОН "Образование с наука", която стартира през тази година.
Конкурсът е отворен за ученици и младежи на възраст между 14 и 20 години с проекти в сферата на природните, социалните, историческите и медицинските науки, както и в областта на информационните и комуникационните технологии и математиката.

Юбилейният научен панаир ще определи българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF), който ще се проведе в Анахайм, САЩ, през май 2020 година, а също така и българските участници в Expo Sciences Luxembourg. До три разработки ще имат възможност да представят България в ISEF и до трима участници – в Люксембург.

Допълнителни финансови и материални награди ще бъдат осигурени от Института по математика и информатика–БАН, Министерството на образованието и науката, Society for Science and the Public, Музей за история на София и Клуб Млади таланти, като партньор на конкурса.

Най-добрите 15 разработки са поканени за представяне пред жури и публика на 13 и 14 декември 2019 год. в конферентната зала на Античен културно-комуникативен комплекс Сердика, площад „Независимост“ №1, (Ларгото на София).

На 14 декември от 15:00 часа пред залата ще бъдат демонстрирани и част от дейностите, изпълнявани по програма "Образование с наука". Достъпът до събитието е свободен.
 

Автор: Екип на програма "Образование с наука"

Снимка: Емил Георгиев, ploshtadslaveikov.com

Pirminė kalba:
Dalyvio mokestis: 
Ne
Registracijos terminas: 
12/12/2019
Renginys internete: 
Ne
Organizatoriai: 
Институт по математика и информатика-БАН, МОН
Organizatoriaus tipas: 
NSS renginys
Tikslinė grupė: 
Projektai ir partnerystės
Tikslai ir uždaviniai: 
Определяне на българските участници в International Science and Engineering Fair 2020 (ISEF) и в Expo Sciences Luxembourg.
Laukiami mokymosi rezultatai: 
Определени участници в международните конкурси.
Dalyvavimo ir (arba) mokymosi pasiekimų pripažinimas / patvirtinimas: 
Присъждане на награди
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn