chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

 
 

Risorsa

A tartós munkanélküliségtől a testhez álló állásig - A szakképzés szerepe a munkába való tartós visszatérésben

Lingua: HU

Inviato da Györgyi Bajka

A készségbeli hiányosságok jelentős szűk keresztmetszetet képeznek a tartósan munkanélküli személyek hosszú távú aktiválásában. Azok, akiknek sikerül visszakerülniük a munkaerőpiacra, gyakran egyszerűbb, viszont bizonyos készségek esetében nagyfokú jártasságot igénylő álláshelyeket töltenek be, és kevesebb lehetőségük jut potenciáljuk kibontakoztatására.

Azok a tartósan munkanélküli személyek, akiknek nem sikerül visszatérniük a munka világába, az egyéb problémák mellett valószínűleg még ennél is súlyosabb és összetettebb készségbeli hiányosságokkal küzdenek. A Cedefop jelentése amellett érvel, hogy egy előremutatóbb és a készségkereslet és a készségkínálat összehangolását előtérbe helyező aktiválási módszerre van szükség, amelynek a fenntartható munkaerőpiaci reintegráció a célja. Európai adatok és az Európában alkalmazott sokféle gyakorlat, továbbá a gyakorlati szakemberek és a szakértők álláspontjainak felhasználásával olyan megközelítéseket mutat be, amelyek a készségkereslet és a készségkínálat fenntartható összehangolását állítják a középpontba. A jelentés bemutatja, hogy az álláshoz vezető út különböző lépéseinél – a bevonásnál, a program keretében tett intézkedéseknél, az elhelyezkedésnél, az összehangolásnál és az utókövetésnél – az innovatív elvek, szakpolitikák és eszközök tartós kiemenetellé tehetik a tartósan munkanélküli személyek munkába való visszatérését.

Autore/i della risorsa: 
CEDEFOP
ISBN: 
978-92-896-2530-2
Data di pubblicazione:
Martedì, 12 Giugno, 2018
Lingua del documento
Tipo di risorsa: 
Studi e relazioni
Paese:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn