chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Newsroom

Javni oglas za obrazovanje na vojnim akademijama Republike Grčke

22/07/2017
di Marica Ognjenovic
Lingua: HR

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni oglas za obrazovanje troje kadeta/kadetkinja za potrebe Vojske Crne Gore, na grčkim vojnim akademijama, počev od studijske 2017/2018. godine. Dva kadeta imaće priliku da se školuju na  Akademiji kopnene vojske – tehnički korpus, a jedno mjesto je predviđeno na Vazduhoplovnoj akademiji - smjer za inženjere vazduhoplovstva.

Kandidati/kandidatkinje trebaju ispuniti opšte i posebne uslove.

Opšti uslovi : - da su crnogorski državljani i da nemaju državljanstvo druge države, - da su zdravstveno sposobni, - da se protiv njih ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti, - da nijesu osuđivani za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Posebni uslovi: - da nijesu stariji od 21 godinu, - da su završili četvorogodišnju srednju školu, - da su u svakom razredu srednje škole postigli najmanje vrlodobar uspjeh i najmanje ocjenu 4 (vrlodobar) iz engleskog jezika i matematike.

Kada su u pitanju provjere i testiranje,  za kandidate/kandidatkinje koji ispune uslove oglasa, Ministarstvo odbrane će organizovati provjeru zdravstvenih i fizičkih sposobnosti, psihometrijsko testiranje, bezbjednosnu provjeru i intervju. Kandidati koji ne zadovolje na navedenim provjerama i testiranjima, biće isključeni iz procesa selekcije.

Obrazovanje na vojnim akademijama Republike Grčke podrazumijeva:

1. Pripremni kurs, u trajanju od godinu dana, počinje početkom septembra 2017. godine i podrazumijeva učenje grčkog jezika, matematike, fizike i drugih predmeta koje akademije smatraju potrebnim; 2. Nakon uspješnog završetka pripremnog kursa obrazovanje na akademijama počinje u septembru 2018. godine i traje četiri godine.

 Kandidati koji se prijavljuju na javni oglas, prijavnu dokumentaciju šalju na adresu Ministarstvo odbrane – Direktorat za ljudske resurse, ulica Jovana Tomaševića br. 29, Podgorica, sa naznakom: Za javni oglas za obrazovanje na vojnim akademijama Republike Grčke. dokumentacija koju prilažu je: - prijavni formular (www.odbrana.gov.me – na link Konkursi i Biblioteka/Konkursi); - uvjerenje o crnogorskom državljanstvu; - izvod iz matičnog registra rođenih; - kopiju biometrijske lične karte; - izjavu ovjerenu od strane suda da nemaju državljanstvo druge države; - potvrdu nadležnog organa da se protiv njih ne vodi krivični postupak, - ovjerene kopije svjedočanstava svih razreda srednje škole i diplome; - nalaz izabranog doktora o nepostojanju psihičkih, zaraznih i hroničnih bolesti koji nije stariji od mjesec dana; - biografiju(CV) i - adresu i broj telefona. Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nijesu ovjerene, neće se uzeti u razmatranje. Izabrani kandidati za obrazovanje na vojnim akademijama su u obavezi da svu potrebnu dokumentaciju prevedu na grčki jezik, uz ovjeru sudskog tumača. Kandidati se mogu prijaviti za obje akademije. Javni oglas je otvoren do 29. jula 217. godine.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email