Salta al contenuto principale
News
Notizie

Livslang læring, mer aktuell enn noen gang

Gullklokkas tid er forbi

Kompetanse Norge-direktør Gina Lund. Kompetanse Norge-direktør Gina Lund. (Foto: Espen Brynsrud)

De fleste bedriftene i Norge lever ikke lenge nok til at ansatte rekker å jobbe der i 25 år. Mer enn halvparten av norske bedrifter er berørt av omstilling.

En gravert gullklokke, skattefri til og med, har i mange år vært selve hederstegnet i arbeidslivet. Klokka markerer 25 års ansettelse i bedriften. Nå endrer arbeidslivet seg raskere enn noen gang. I 1935 var gjennomsnittlig levetid for en bedrift 90 år. I Norge lever bedrifter i dag i gjennomsnitt 15 år.

– Svært mange av oss må skifte jobb mange ganger og kanskje også karrierevei i løpet av yrkeslivet. Det gir stort behov for påfyll av kompetanse og oppdateringer, sier Kompetanse Norge-direktør Gina Lund.

Teknologiutvikling, det grønne skiftet, flere eldre og nye næringer gir oss nye muligheter. Men det betyr også at de fleste av oss ikke kan forvente å utføre arbeidsoppgavene på samme måte som vi alltid har gjort.

– Vi må alle oppdatere oss for å være med på endringen. Det du allerede kan er viktig, men du kan neppe lene deg på det til du blir pensjonist. Vi må alle ta ansvar for å bygge opp kompetansen vår, sier Gina Lund.

Les mer på nettstedet til Kompetanse Norge

 

 

Login (0)

Vuoi scrivere un articolo?

Non esitare a farlo!

Clicca sul link seguente e inizia a pubblicare un nuovo articolo!

Ultime discussioni

Discussione EPALE: come incrementare l'educazione delle persone adulte con disabilità

Come parte del focus EPALE di Giugno dedicato al tema delle persone con disabilità, vorremmo conoscere i vostri punti di vista su come valorizzare ed incrementare l'educazione degli adulti con disabilità. La discussione è in programma il giorno 8 giugno alle ore 14:00 CEST.
Altro