chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Newsroom

OKM: Ammatillisen koulutuksen opettajien osaamisen kehittämiseen 4,5 miljoonaa euroa

20/01/2017
Lingua: FI

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää toimenpideohjelman ammatillisen opetus- ja ohjaushenkilöstön osaamisen kehittämiseksi. Ohjelmalla tuetaan ja vahvistetaan opettajien ja työpaikkaohjaajien osaamista ammatillisen koulutuksen uudistuksessa. Ohjelma toteutetaan vuosina 2017-2019. Opettajien osaamisen kehittämiseen ohjataan ensimmäisessä vaiheessa 4,5 miljoonaa euroa.

Ohjelma on osa ammatillisen koulutuksen reformia, jossa koko ammatillinen koulutus uudistetaan. Reformi muuttaa myös opettajan työtä, kun opetusta toteutetaan aiempaa moninaisemmissa oppimisympäristöissä, yhä enemmän muun muassa työpaikoilla ja digitaalisissa ympäristöissä. Samalla opetuskeskeisestä ajattelusta siirrytään oppimiskeskeiseen ajatteluun. Reformin toteutuksen onnistuminen edellyttää opetushenkilöstöltä uutta osaamista, uusia työ- ja toimintatapoja, uusien oppimisympäristöjen hallintaa sekä kykyä työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseen ja toteuttamiseen yhdessä työelämän kanssa.

Lue lisää...

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn