chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Blog

Ett kontaktseminarium om Non-formal & Informal Learning & Validation.

02/12/2016
di Marita Jonols
Lingua: SV

Jag kan verkligen rekommendera er alla som på något sätt arbetar med livslångt lärande och folkbildning att delta i ett kontaktseminarium. Syftet är att hitta samarbetspartners i Europa för att utbyta erfarenheter och metoder eller att tillsammans utveckla nyskapande metoder.
 

Deltagarna som träffades på ett slott i Dublin kom från organisationer från bl a Polen, Finland, Irland, Norge, Slovenien, Österike, Litauen och Rumänien. De arbetade främst med migranter, många arbetade med ungdomar och jag var den enda som arbetade med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Många arbetade med kreativa och spännande metoder där de använde kultur, arkitektur, historia, musik och cirkus.
Seminariet bestod av inspirerande exempel på projekt, informativa dragningar om Erasmus+, effektiv ”speed dating” för att hitta matchande partners att samarbeta med och teambuilding-övningar som effektivt visade var man hade sina styrkor och utvecklingsområden.
Om allt går vägen kommer min organisation Medis5/Sensus, Mahon från Cork och AST från Wien att utforska och byta metoder med varandra. Vi arbetar med olika målgrupper, men ser vinster i att ta del av varandras metoder när det gäller att erbjuda våra deltagare verktyg för att utvecklas, växa och känna att man är herre/kvinna över sitt liv. Teater/scenträning och strapatser i naturen är de metoder vi använder oss av.
Arrangör: Léargas i Dublin
Marita Jonols
  

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email