Salta al contenuto principale
News
Notizie

Center medgeneracijskega učenja Šaleške doline

 

Prvi korak pri iskanju znanja je tišina, drugi poslušanje, tretji pomnjenje, četrti vaja in peti – učenje drugih.

(Solomon Ibn Gabirol)

 

V Centru medgeneracijskega učenja Šaleške doline si že vse od ustanovitve leta 2013 prizadevamo za povezovanje vseh generacij in se spopadamo z ovirami, ki so posledica vse globljega generacijskega prepada. S pomočjo mentorjev, prostovoljcev in različnih organizacij v Šaleški dolini v vseh treh občinah organiziramo številne ustvarjalne in izobraževalne delavnice, katerih namen je združevanje ljudi različnih starosti, skupno učenje in razvijanje medsebojnega spoštovanja in razumevanja. Tako se zabavamo na jezikovnik delavnicah (angleščina, nemščina, španščina), na računalniškah uricah se spopadamo s Facebookom, internetom, tabličnimi računalniki in pametnimi telefoni itd., za bister um in boljši spomin pa skrbimo na možganskem fitnesu. Na ustvarjalnih delavnicah iz recikliranih materialov izdelujemo vse od nakita, do unikatne mestne preproge. V konstantni skrbi za zdravje se družimo na delavnicah či-gonga, meditacije in pogovornih skupinah za osebno rast. Pripravljamo zdravilne smutije ter zeliščne namaze.

 

 

Prav posebej nam je pri srcu sodelovanje z varovanci Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, Domom za varstvo odraslih Velenje in Varno hišo Velenje. Poleg tega stremimo k čim učinkovitejši integraciji tujcev v družbo, kar je glede na aktualno situacijo v svetu še kako pomembno. Multikulturnost družbe je danes neizpodbitno dejstvo, zato smo trdno prepričani, da so medsebojne kulturne razlike prednost, ki bogati vsako družbo. Da bi tujcem pomagali čim učinkovitejši integraciji v našo družbo, smo v preteklem šolskem letu na urnik prvič postavili delavnice slovenščine za tujce, ki se jih redno udeležujejo Albanke z otroki in večje število priseljenskih družin. Skupaj se posvečamo predvsem praktični rabi slovenščine, z njimi pa spoznavamo tudi lokalno okolje, njegove znamenitosti in kotičke za preživljanje prostega časa.

 

Letak mesečnih aktualnih vsebin Centra medgeneracijskega učenja Šaleške doline si lahko pogledate na: http://www.lu-velenje.si/vsezivljenjsko-ucenje/center-medgeneracijskega-ucenja ali nas spremljajte na Facebook profilu http://www.facebook.com/Center-medgeneracijskega-učenja-Velenje-442637765875417/?fref=ts.

 

 

 

 

Login (0)

Vuoi scrivere un articolo?

Non esitare a farlo!

Clicca sul link seguente e inizia a pubblicare un nuovo articolo!

Ultime discussioni

Discussione EPALE: come incrementare l'educazione delle persone adulte con disabilità

Come parte del focus EPALE di Giugno dedicato al tema delle persone con disabilità, vorremmo conoscere i vostri punti di vista su come valorizzare ed incrementare l'educazione degli adulti con disabilità. La discussione è in programma il giorno 8 giugno alle ore 14:00 CEST.
Altro