chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

 
 

Risorsa

Kakovostni podatki o trgu dela pomembni za svetovanje

Lingua: SL

Inviato da Simona Kavčič

Kakovostni podatki o trgu dela (Quality labour market information (LMI)) so temeljni vir za svetovalce, učitelje in mentorje, ki usmerjajo mlade pri izbiri izobraževanja in usposabljanja. Prav tako so pomembni za zaposlene odrasle in za brezposelne, da se z izbiro pravih možnosti izobraževanja in usposabljanja lažje ponovno vključijo na trg dela. Najdete pa jih v Cedefopovi publikaciji Labour market information and guidance.

Študija je opomnik, da so informacije ustrezne le, če so dovolj življenjsko pomembne, da pritegnejo pozornost in da pozitivno vplivajo na življenje ljudi. Dobro usposobljeno osebje ter dostop do pomembnih informacij pogosto ustvarijo možnosti v poklicnem življenju posameznika ali pa jih uničijo. Direktor Cedefopa tako pravi, da je ta študija klic po sodelovanju, da bi dosegli več mladih in odraslih učečih se in zaposlenih, pri tem pa imeli resnično sliko potrebnih spretnosti in zaposlitvenih potreba v svetu dela.

/en/file/cover5555enjpg-0cover_5555_en.jpg

Autore/i della risorsa: 
Cedefop
ISBN: 
978-92-896-2224-0
Data di pubblicazione:
Martedì, 25 Ottobre, 2016
Lingua del documento
Tipo di risorsa: 
Altro
Paese:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn