chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Risorsa

Участието на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” Варна в Проект X-LIBRIS – разработване на иновативни умения и библиотечни услуги Смарт 3.0

Lingua: BG

Inviato da Мариана Гинева

X-LIBRIS е стратегическо партньорство за обучение на възрастни в рамките на ключовата дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” на Програма Еразъм+. Проектът стартира на 1 септември 2014 г. и продължи 2 години. В резултат Регионална библиотека „Пенчо Славейков” Варна предлага на своите потребители 5 нови услуги.

Основната цел е да се организират онлайн обучения, насочени към разработване на потребителски ориентирани нови библиотечни услуги, базирани на ИКТ технологиите и най-вече на социалните мрежи. Библиотеките трябваше да бъдат представени в социалните мрежи Pinterest, Instagram, Vimeo и Facebook чрез тематично обединяване на съдържание.

Регионална библиотека „Пенчо Славейков” сподели сред българските си колеги натрупания опит в разработването на технология за създаване на иновативни услуги на много от професионалните форуми, състояли се по време на работата по проекта – във Варна, София, Велико Търново, Добрич, Стара Загора и др. Усъвършенстването на процеса на комуникация се превърна в устойчива тенденция, за да може модерната библиотека да постигне синхрон с развитието на образованието и местната култура.

Допълнителна информация можете да намерите на http://www.libvar.bg/projects/xlibris/index.html

 

Autore/i della risorsa: 
Даниела Илиева, Мариана Гинева
Data di pubblicazione:
Martedì, 27 Settembre, 2016
Lingua del documento
Tipo di risorsa: 
Caso di studio
Paese:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email