chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

 
 

Risorsa

Rapport ESF-project 'Naar een hervorming van het stelsel leren en werken

Lingua: NL

Inviato da Karine Nicolay

Het doel van het ESF-project ‘Naar een hervorming van het stelsel Leren en Werken in Vlaanderen’ was om inspiratie op te doen in andere Europese landen (Duitsland, Denemarken, Nederland en Oostenrijk) over het systeem van leren en werken. Als sluitstuk van het project werd een rapport met beleidsaanbevelingen geformuleerd. De aanbevelingen werden aangeleverd ter inspiratie om het Vlaamse systeem van leren en werken te verbeteren en te optimaliseren. Een deel van deze aanbevelingen werden reeds opgenomen in conceptnota bis ‘Duaal leren: een volwaardige kwantificerende leerweg’.

Het rapport met aanbevelingen behandelt onder meer de volgende topics: de financiering van het stelsel, de kwaliteit van het traject dat de leerlingen volgen, de begeleiding van de leerlingen en de erkenning van de bedrijven binnen een nieuw stelsel van leren en werken. 

Autore/i della risorsa: 
Wouter Pinxten
Data di pubblicazione:
Martedì, 28 Giugno, 2016
Lingua del documento
Tipo di risorsa: 
Studi e relazioni
Paese:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn