chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

 
 

Newsroom

Televizijski prispevek o programu PUM-O

13/04/2016
Lingua: SL

Včeraj smo v oddaji Preverjeno lahko gledali prispevek o programu PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih), v katerem opozarjajo na pomembnost in nujnost omenjenega programa, ki rešuje različne stiske. »Zato je še težje razumljivo, da ta projekt že mesece stoji, čeprav denar je.« V njem svojo izkušnjo deli tudi nekdanji Pumovec David Pavlič, ki je leta 2010 dobil tudi Priznanje za promocijo znanja in učenja, ki jih zadnjih 20 let podeljuje Andragoški center Slovenije (ACS).

/it/file/slika2png-4slika2.png

 

PUM-O je neformalni izobraževalni program, namenjen mlajšim odraslim, ki so opustili šolanje in niso zaposleni. »Delovanje programa PUM-O je nujno čim prej vzpostaviti, saj mladi v tem trenutku nimajo druge – enakovredne priložnosti, da bi si izboljšali svoj položaj. Na to nas opozarjajo udeleženci, straši in svetovalni delavci na šolah, v zdravstvenih ustanovah in drugod, ki se vsakodnevno obračajo na nas z vprašanji, kako se lahko vključijo v program.« Tako je o pobudi za potrditev financiranja programa PUM, o kateri smo pisali tudi na EPALE, zapisala Natalija Žalec iz ACS, kjer so program razvili. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v zadnjem tednu marca izdala odločitev o finančni podpori za izvajanje programa PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih), o čemer smo pisali tukaj.

Posnetek si lahko ogledate tukaj.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn