chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Blog

Set resursa za konferenciju zajednice EPALE

01/10/2020
di Martina Pervan
Lingua: HR
Document available also in: EN ES CS SL PL LV

EPALE Community Conference Resource Kit

Radujete li se predstojećoj Online konferenciji zajednice EPALE (od 6. do 8. listopada 2020.)? Želite li saznati više o raznim temama o kojima će raspravljati na panelima i radionicama? Ovaj vas set resursa vodi kroz konferenciju, pomažući vam u navigaciji kroz bogatstvo sadržaja dostupnog na platformi EPALE.

Kako bismo vam pomogli da se nadahnete za prvi dan konferencije koji će se fokusirati na Digitalno učenje i vještine, odabrali smo OER (prvi iz nove serije koji će biti objavljen na platformi EPALE), post na blogu koji govori o umjetnoj inteligenciji, wiki o digitalnoj pismenosti i niz webinara koji će vam pomoći da učinite online učenje dostupnijim.

Nadalje, drugi dio seta resursa usredotočen je na Udruživanje snaga kako bi se osiguralo cjeloživotno usavršavanje. Među brojnim resursima koje nudi platforma EPALE, odabrali smo podcast o važnosti osnovnih vještina za izgradnju otpornih zajednica, intervju koji prikazuje konkretno iskustvo u praksi, niz materijala za poboljšanje osnovnih vještina na radnom mjestu, i blog post o digitalnoj zdravstvenoj pismenosti.

Napokon, poput konferencije, završavamo s važnim pitanjem Socijalne inkluzije i demokracije. Intervju o dostupnoj kulturi, Priča EPALE zajednice o obrazovanju u zatvorima, set resursa za angažman u zajednici i zbornik konferencija o obrazovanju za građanstvo. Ovi će vam resursi pomoći da se upoznate s ovim dinamičnim svijetom i da naučite više o nekim nevjerojatnim projektima koje su pokrenuli nastavnici za odrasle na ovom području.

Prije konferencije može vam set resursa pomoći kao način pripreme i upoznavanja s ključnim konceptima koji će biti osnova rasprave. Ili, pak, možete koristiti set resursa nakon Konferencije, za daljnje istraživanje tema o kojima se raspravljalo tijekom panela i radionica, te za nastavak istraživanja širokog područja obrazovanja odraslih.

Set resursa za konferenciju zajednice EPALE možete pruzeti ovdje:

PDF iconepale_community_conference_kit_4.pdf

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email