chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Risorsa

Elinikäisen ohjauksen toimintapolitiikat ja käytännöt EU:ssa - trendit, haasteet ja mahdollisuudet

Lingua: FI

Inviato da Euroguidance Finland

Tutkimus elinikäisen ohjauksen toimintapolitiikoista ja käytännöistä EU:ssa keskittyy ohjauksen trendeihin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Elinikäinen ohjaus tukee eri ikäisten yksilöiden urakehitystä uran eri vaiheissa. Ohjaus pitää sisällään tiedottamisen, neuvomisen, mentoroinnin ja arvion ohjattavan taidoista. 

Euroopan komissio teetti vaikutusarvioinnin, tutkimuksen elinikäisen ohjauksen politiikasta ja käytännöistä EU:ssa. Tutkimus keskittyy ohjauksen trendeihin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tutkimuskonsortiota johti Warwickin yliopisto, partnerina toimi Jyväskylän yliopisto ja tutkimuksen toteutumista tuki EY. 

Tutkimus julkaistiin ajankohtana, jolloin elinikäisen ohjauksen politiikka ja käytännöt nähdään oppimisen validoinnin ja sosiaalisten oikeuksien (kohdat 1 ja 4) aloitteiden kriittisinä osina. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella, miten Euroopan komissio voi tukea ohjauksen toimintapolitiikkoja ja käytäntöjä ja määritellä näiden painopistealueita. Näillä pyritään kehittämään organisaatioden tiedonhallintaa, tukemaan vuoropuhelua elinikäisestä ohjauksesta ja taitostrategioita sekä tunnistamaan EU:n mahdolliset toimenpiteet elinikäisen ohjauksen alalla. Tutkimuksella on eteenpäin katsova näkökanta ja raportti tarjoaa ehdotuksia ja suuntaviivoja Euroopan komissiolle.

 

Teksti on ilmestynyt alun perin Euroopan komission verkkosivuilla.

 

Tämä resurssi on osa Suomen Euroguidance-keskuksen ja EPALEn julkaisemaa teemaviikkoa, joka tekee tunnetuksi ohjauksen nykytilaa Suomessa.

Autore/i della risorsa: 
Sally-Anne Barnes, Jenny Bimrose, Alan Brown, Jaana Kettunen ja Raimo Vuorinen
Data di pubblicazione:
Venerdì, 17 Luglio, 2020
Tipo di risorsa: 
Studi e relazioni
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email