chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Newsroom

Preparation for Active Ageing - tananyag az idősek aktíválására

29/04/2020
di Eszter KARVAZY
Lingua: HU

Alsómocsolád Község Önkormányzata, Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzata, Bjerkaker Learning LÁB (Norvégia) és az A.L.P. Peca d.0.0 (Szlovénia) még 2018 márciusában nyújtott be közös pályázatot a Tempus Közalapítványhoz „Preparation for Active Ageing” címmel az ERASMUS + Stratégiai Partnerségek felnőtt tanulási pályázati felhívásra. A projekt 2018 novemberében kezdődött, és várhatóan idén augusztusban fejeződik be.

A program általános célja az, hogy felkészítse a generációkat az aktív idősödésre, nem formális tanulási eszközök alkalmazásával. Az aktív idős korra történő felkészülésben nagy különbségek vannak ugyanis az országok, régiók, társadalmi csoportok és egyének között. A nyugdíjasok csak kis hányada indul neki tudatosan az új életszakasznak. Kutatások megerősítik, hogy az idősek körülbelül 10 százaléka folytat nyugdíjazás után is aktív életmódot. Többségüknél a tudatos felkészülés helyett az élet eseményeivel való sodródás jellemző.

A program most újabb mérföldkőhöz érkezett, elkészült ugyanis az ERASMUS+ projekt tananyaga, amelyet  magyar nyelven itt, angol nyelven pedig itt tölthetnek le.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
  • Ritratto di Alexandra Szabo
    Nagyon jó szakanyag, remélem mások is átveszik jó gyakorlatként.