Salta al contenuto principale
Blog
Blog

EPALE-ambassadeur Lidy Hampsink-Aalfs stelt zich voor

Voor het platform EPALE is een team van ambassadeurs aan de slag. Vanuit hun expertise, vakgebied en ervaring verspreiden en promoten zij EPALE. Wie zijn deze ambassadeurs en hoe doen ze dat? 

EPALE-ambassadeur Lidy Hampsink-Aalfs stelt zich voor

 

EPALE biedt de kans om alle kennis en ervaring met betrekking tot volwasseneneducatie te verbinden en in te zetten om tot nog betere resultaten te komen. Hier zet ik me als ambassadeur graag voor in. 

Sinds midden 2019 ben ik gestart als zelfstandig adviseur voor organisaties die het belangrijk vinden om oog te hebben voor het niveau basisvaardigheden van hun doelgroep en deze eventueel te ondersteunen bij het volgen van een leertraject: www.kanz-advies.nl. Ik treed hier op als een verbinder/makelaar en procesbegeleider.

Tijdens mijn loopbaan als docent en projectleider bij het ROC van Twente heb ik veel ervaring opgedaan met diverse groepen mensen, die door middel van het verbeteren van hun educatieve vaardigheden mooie stappen konden zetten in hun persoonlijke of loopbaanontwikkeling.

Voor Stichting Lezen & Schrijven heb ik vervolgens gewerkt aan de pilotfase van de aanpak Taal voor het Leven en de implementatie van de aanpak de jaren erna.

Goed om te ervaren dat er niet één waarheid is van hoe de infrastructuur van het bereiken en scholen van volwassenen eruit moet zien. Maar dát het er moet zijn voor iedereen, is eigenlijk voor alle belanghebbenden wel duidelijk.

Er is inmiddels veel geschreven en ontwikkeld op gebied van volwasseneneducatie. Eigenlijk gaat het om één ding: Een Leven Lang Ontwikkelen. Hoe creëren we een positieve leer- en ontwikkelingscultuur? Hoe maken we dit normaal voor iedereen?Voor EPALE wil ik graag ambassadeur zijn met een focus op:

  • Het ontwikkelen van een positieve leercultuur binnen diverse levensdomeinen. Dit kan alleen door blijven leren te normaliseren. Leren doe je omdat je iets (beter) wilt kunnen en dat het bijdraagt aan de regie op je eigen leven. Dus: niet alleen voor iemand iets doen, maar iemand ook leren het zoveel mogelijk zelf te doen. 
  • De positie van de samenwerking tussen formeel en non-formeel onderwijs versterken. Dit begint bij erkenning voor elkaar en gebruik makend van elkaars kennis en kunde. Deze samenwerking is inmiddels bewezen effectief.

Heeft iemand een vraag  of opmerking over EPALE of met name over de thema’s – Ontwikkelen van een positieve leercultuur – of – Samenwerking formeel met non-formeel – dan hoor ik het graag!

Je kunt me bereiken via info@kanz-advies.nl 

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Ultime discussioni

Discussione EPALE: come incrementare l'educazione delle persone adulte con disabilità

Come parte del focus EPALE di Giugno dedicato al tema delle persone con disabilità, vorremmo conoscere i vostri punti di vista su come valorizzare ed incrementare l'educazione degli adulti con disabilità. La discussione è in programma il giorno 8 giugno alle ore 14:00 CEST.
Altro