chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Risorsa

Digitális átalakulási tanulási eszköztár a kkv-k számára

Lingua: HU
Document available also in: DE EN ES

Inviato da Györgyi Bajka

Digitale Transformation

A gazdaság digitális átalakulása új személyes kihívásokkal jár. Olyan döntéshozókra és munkavállalókra van szükség, akik rendelkeznek a digitális alkalmazások lehetőségeire vonatkozó alapvető ismeretekkel, és képesek irányítani a változás folyamatát a vállalataiknál. A „Digitalizáció – Stratégiai fejlesztőeszköz a kkv-k digitalizálásához” elnevezésű projekt érzékelhető módon járul hozzá ehhez az ilyen kihívások kezelését célzó, önálló tanulási eszköz kifejlesztésével, amely ingyenesen hozzáférhető az interneten, és közvetlenül a munkahelyen alkalmazható.

A „Digitalizáció – Stratégiai fejlesztőeszköz a kkv-k digitalizálásához” projekt keretében két terméket fejlesztettek:

  1. a digitális átalakulási folyamatmodellt,
  2. a digitális átalakulási tanulási eszközt.

A digitális átalakulási folyamatmodell jól érthető módon mutatja meg, hogyan lehet egy kkv digitalizálásának folyamatát egyszerre egy lépést elvégezve, szisztematikusan végigvinni. Ez képezi a digitális átalakulási tanulási eszköz elméleti alapját.

A digitális átalakulási tanulási eszköz gyakorlati elemzési, tanulási és tervezési anyagokat kínál a vállalatok digitális átalakításához és az üzleti modellek folyamatos fejlesztéséhez. Ezeket az anyagokat a tanulók közvetlenül a munkájukban használhatják fel (munkaalapú tanulási megközelítés).

A digitális átalakulási tanulási eszköz a következő komponensekből áll:

  1. Gyorsellenőrzés: a gyorsellenőrzési eszközt a tanulók arra használhatják, hogy kialakíthassanak egy első benyomást a vállalatuk aktuális helyzetéről.
  2. A világ megváltoztatásának hajtóerői: rövid tanulási modulok segítségével a tanulók kiaknázhatják a legfontosabb technológiai fejlesztésekben rejlő lehetőségeket, mint amilyen a big data, a mesterséges intelligencia vagy a kiberbiztonság.
  3. Digitális átalakítás – instrukciók lépésről lépésre: szisztematikusan vezetik végig a tanulókat a vállalatuk digitális átalakítására vonatkozó stratégia kidolgozásának folyamatán. Ez rövid tanulási modulok és munkalapok segítségével történik. Ezen túlmenően egy a prioritások meghatározását segítő eszközt is kifejlesztettek kifejezetten a saját digitális átalakításukat végrehajtó felhasználók támogatására.

A két projekttermék ingyenesen elérhető online, és nem igényel bejelentkezést. A termékek felhasználóbarát módon lettek kialakítva, könnyen érthetők, és a célcsoport igényeihez igazodnak, különös tekintettel az üzleti szolgáltatási szektorban működő kkv-kra. A folyamatmodell angolul, a tanulási eszköz pedig bolgár, német, angol, olasz és görög nyelven áll rendelkezésre. Az elérésükhöz kattintson ide.

Autore/i della risorsa: 
Sarah Duttenhöfer
Data di pubblicazione:
Venerdì, 20 Dicembre, 2019
Lingua del documento
Tipo di risorsa: 
Risorse didattiche aperte
Paese:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn