chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

 
 

Blog

Waarom job shadowing?

11/12/2019
di NSS EPALE Nederland
Lingua: NL

Leer van Europese collega’s hoe zij volwasseneneducatie inrichten. Maak kennis met Europese onderwijsinstellingen en vergroot je kennis en lesvaardigheid. Bij Erasmus+ kun je als docent of andere professional binnen de (in)formele volwasseneneducatie subsidie aanvragen voor lesgeven in het buitenland. 

 

Wat is een job shadowing?

Job shadowing is een bekend begrip binnen het Europese programma Erasmus+. Job shadowing is een speerpunt in de professionalisering van docenten en begeleiders in de volwasseneneducatie. Met de actielijn Mobiliteit (KA1) van het Europese programma Erasmus+ kunnen professionals en vrijwilligers binnen de volwasseneneducatie een kijkje nemen bij een Europese organisatie. Vooraf aan de job shadowing worden leerdoelen vastgesteld. De gastorganisaties helpen de job shadower bij het bereiken van deze gestelde leerdoelen. 
Ze lopen een tijdje mee met Europese collega’s en leren van hen hoe zij de volwasseneneducatie inrichten. Ze maken kennis met Europese educatieve instellingen en vergroten hun kennis en onderwijsvaardigheden. 

 

Doelen van een job shadowing

De doelen van job shadowing zijn:

  • Je verbreedt je blikveld.
  • Je wordt flexibeler.
  • Je wordt meer ‘open minded’.
  • Je vergroot je kennis op het gebied van didactiek.
  • Je neemt kennis van andere manieren van lesgeven.
  • Je vergroot je taalvaardigheid. 

 

Wie kan een job shadowing doen?

Zowel professionals als vrijwilligers kunnen deelnemen aan een job shadowing, maar de aanvraag moet gedaan worden door een rechtspersoon.

 

Meer informatie

Lees hier meer over de mogelijkheden van Erasmus+ voor professionals uit de volwasseneneducatie. 
 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn