chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

Blog

Tematisk side: Internationalisering af voksensektoren

04/12/2019
di Emil Thirup-Sorknæs
Lingua: DA

Tematisk side: Internationalisering af voksensektoren

Igennem 2019 har vi i en række artikler forsøgt at give et indblik i, hvordan forskellige dele af den danske voksenlæringssektor arbejder med internationalisering, og hvad de får ud af de forskellige Erasmus+-projekter, de har deltaget i.

 

Vi er kommet vidt omkring, og har besøgt alt fra VUC'erne over højskolerne til museer og biblioteker.

 

På denne side har vi samlet alle artiklerne, så du nemt og hurtigt kan finde dem et sted. Vi håber læsningen kan inspirere dig til selv at søge internationalt samarbejde i din organisation.

God læselyst og husk, du altid kan kontakte det danske Nationale Support Service for EPALE, med spørgsmål til EPALE, Erasmus+ eller internationalisering af voksenlæring.

 

Vi er:

Emil Thirup-Sorknæs: ets@ufm.dk og

Malene Rickmann: mbsr@ufm.dk

 

Internationalisering i den danske voksenlæringssektor

Højskolen SnoghøJ:

Hvordan kan man give unge voksne selvtillid, handlekraft og en forståelse af, hvilke kompetencer de har? Det har højskoleforstander på Højskolen Snoghøj Martin Elung sat sig for at undersøge.

https://epale.ec.europa.eu/da/node/110973

 

Odense Biblioteker og Borgerservice

Odense Biblioteker og Borgerservice deltager i flere internationale projekter. Det giver kompetencer og inspirerer. Samtidig styrker det borgernes muligheder for at navigere i det globaliserede samfund.

https://epale.ec.europa.eu/da/node/116958

 

Fredensborg Aftenskole

Magiske møder med andre mennesker. Efteruddannelse af medarbejdere. Personlig og kollektiv læring til glæde for mange. Det er nogle af effekterne af at rejse ud i Europa.

https://epale.ec.europa.eu/da/blog/aftenskole-vi-udvikler-os-ved-moede-andre

 

FGU

Hvordan går man fra et virvar af forberedende uddannelsestilbud med mange forskellige typer af lærere og mange forskellige forløb til en mere systematisk tilgang til pædagogik og didaktik og dermed læring? Hvordan rydder man op i mylderet af tilbud og tilgange, samtidig med at man bevarer alt det gode i det gamle? Hvordan skaber man et nyt, givende praksisfællesskab blandt lærerne, der underviser de unge?

https://epale.ec.europa.eu/da/node/126351

 

HF & VUC Fyn

Videre- og efteruddannelse af ansatte i virksomheder er i vækst. Derfor giver det god mening, at underviserne både samarbejder nationalt og rejser ud for at få inspiration fra andre europæiske organisationer, mener Michael Fjeldsted. Han er chef for videre- og efteruddannelsen, VEU, på HF & VUC Fyn.

https://epale.ec.europa.eu/da/node/133261

 

Danmarks Industrimuseum

For Danmarks Industrimuseum i Horsens og de andre museer i projektet handlede det om at udvikle samarbejdet med lærere fra lokale gymnasieskoler, så begge parter kunne blive klogere på, hvordan museet som uformelt læringsmiljø kan folde fagene ud og støtte elevernes læring på en anden måde end i klasseværelset. 

https://epale.ec.europa.eu/da/node/135260

 

AMU Nordjylland

”Det er spændende, fordi det tvinger en til refleksion.”

https://epale.ec.europa.eu/da/node/137041

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn