chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Piattaforma elettronica per l'apprendimento degli adulti in Europa

 
 

Newsroom

ESF-project LIO verlengd: Learning Inside Out

31/10/2019
Lingua: NL

/en/file/liopng-2lio.png

In november 2017 ging het ESF-project 'Learning Inside Out' (LIO) van start: De leerloopbaanbegeleiders maken de dienstverlening van Leerwinkel West-Vlaanderen toegankelijk voor de gedetineerden in de gevangenissen van Ieper, Ruiselede en Brugge. Dit in nauwe samenwerking met de onderwijscoördinatoren van Vocvo en met de ondersteuning van de FOD Justitie.

 

Laatste nieuws

  • Op 18 oktober organiseerden Vocvo en het lerend netwerk Leerwinkels een studiedag rond LIO. Een inspirerende dag met workshops en inspiratiesessies. Op EPALE vind je alle foto's en presentaties.
  • Met trots melden we dat de verlenging van het project tot eind 2021 door ESF werd goedgekeurd: LIO 2.0 is een feit!
  • In juni 2019 werden de ESF-ambassadeurs, waaronder LIO in beeld gebracht op Kanaal Z. Je vindt het filmpje hier.
  • In juni 2019 werd het LIO-project voorgesteld in Dublin op de conferentie van EPEA, the European Prison Education Association.
  • In het voorjaar 2019 heeft een masterstudent Criminologie (VUB) een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de effecten van leerloopbaanbegeleiding binnen detentie. Het onderzoek concludeert dat leerloopbaanbegeleiding heel wat drempels wegneemt zoals kennis over het opleidingsaanbod, ondersteuning bij het studeren en aanvullend studiemateriaal, nood aan motiverende coaching en nood aan opvolging na detentie. Toch blijven er een aantal drempels aanwezig, zoals het gebrek aan financiële middelen, de afwezigheid van een leerplatform en onduidelijkheid over een uitgangsvergunning om een opleiding te kunnen volgen.

 

/en/file/collagefotospng-0collage_fotos.png

Op 18 oktober organiseerden Vocvo en het lerend netwerk Leerwinkels een studiedag over LIO, i.s.m. EPALE. 

 

Algemeen

Via project LIO worden vooral laaggeschoolde gedetineerden bereikt. Het gaat om 81% van het totaal aantal cliënten. We bereiken ook vrouwlijke gedetineerden, ondanks hun beperkte vertegenwoordiging. In totaal werden er over de drie gevangenissen 283 gedetineerden via het project bereikt. Het gaat om 177 begeleidingstrajecten en 105 informatievragen. De begeleidingstrajecten omvatten intake, oriëntering en opvolging van leertrajecten. Het project draagt sinds oktober 2018 de titel van ESF-ambassadeur. Nu is ook de verlenging van het project door ESF goedgekeurd. LIO 2.0 loopt tot eind 2021!

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn