Salta al contenuto principale
Event Details
22 Feb
2020

Обука за професионален развој

North Macedonia
Skopje
to

Академија за роботика и иновативно учење во соработка со Young Engineers Skopje Macedonia организира Обука за професионален развој на наставници, воспитувачи, негуватели и други стручни лица вклучени во воспитно-образовниот процес на децата на тема;„Развој на креативно учење и унапредување на работа со деца со посебни образовни потреби со практична примена на LEGO®“Преку обуката, нашата идеја е да се внесе иновација и претприемништво во едукативниот процес, интердисциплинарно изучување на наука, технологија, инженерство, уметност и математика, да овозможи на децата и младите без оглед на годините да се стекнат со вештини и знаења кои ќе допринесат за благосостојбата на општеството, да допринесе кон формирање луѓе со лидерски вештини и социјална свест, да креира и промовира соработка од областа на образованието во Република Северна Македонија, како и другите држави од Европа и светот.Целта е да допринесеме во развој на способности и вештини неопходни за животот на 21-ви век, да овозможиме развој на комуникација, концентрација, логичко размислување, фина моторика, упорност, истрајност, независност, одговорност, разбирање на процеси, работа во тим, почитување на правила на играта, емоционална контрола со финално чувство на контрола, успех и победа, со користење на LEGO® коцки како визуелни помагала со кои се реализира содржината на часовите.*НАПОМЕНА:Секој учесник ќе добие сертификат и прирачник со активности за реализација на соодветната тема на обуката.Пријавување на телефон: 077/399-999е-маил: contact@youngengineers.mkinfo@youngengineers.mk 

Event Details
Stato
As planned
Tipo di evento
Conferenza
Tipo di organizzatore
Altro evento
Organiser name
Академија за роботика и иновативно учење во соработка со Young Engineers Skopje Macedonia
Informazioni di contatto
077/399-999
contact@youngengineers.mk
info@youngengineers.mk
Quota di partecipazione
Off

Vuoi suggerire un evento?

Non esitare a farlo! Clicca sul link seguente e suggerisci un evento adesso!

Ultime discussioni

Discussione EPALE: come incrementare l'educazione delle persone adulte con disabilità

Come parte del focus EPALE di Giugno dedicato al tema delle persone con disabilità, vorremmo conoscere i vostri punti di vista su come valorizzare ed incrementare l'educazione degli adulti con disabilità. La discussione è in programma il giorno 8 giugno alle ore 14:00 CEST.
Altro