chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

På hvilken måde adskiller EPALE sig fra eTwinning?

eTwinning er et virtuelt mødested for samarbejde mellem skoler, lærere og elever, og tilrettelægger aktiviteter for fremme af læreres faglige udvikling. Hensigten med EPALE er at opbygge et onlinefællesskab for voksenuddannelsessektoren og fagfolk inden for voksenuddannelse.

EPALE vil via den paneuropæiske kalender give oplysning om kurser og aktiviteter af interesse for fagfolk inden for voksenuddannelse. EPALE-platformen vil også indeholde en bred vifte af nyttige uddannelsesressourcer, nyheder, aktiviteter og værktøjer for netværkssamarbejde, med indhold af høj kvalitet, som er udvalgt af eksperter på området og oversat til centrale sprog.

Der er her og nu ingen planer om, at kalenderen skal omfatte aktiviteter for lærere på primær- og sekundærtrinnet i lighed med eTwinning, idet EPALE fokuserer på voksne studerende som slutbrugere. Det er også vigtigt at bemærke, at EPALE, i modsætning til eTwinning, ikke kommer til at give mulighed for at indgå venskabsaftaler mellem klasser, da der ikke findes klasser for voksne på samme måde som på grundskole- og gymnasietrinnet.