chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Newsroom

Međunarodna konferencija "AdriBioPro2019" u Kotoru

18/10/2018
Tungumál: HR

 

Međunardna konferencija 2019. godine : “Zaštita biodiverziteta Jadrana” – engl “Adriatic Biodiversity Protection” obezbjediće aktuelne naučne podatke kao i podatke o donošenju odluka i kreiranju politika o nizu pitanja o Jadranu, morskoj biologiji i relevantnim naučnim diciplinama. Naglasak će biti na tome kako najstavremenija istraživanja zaštite biodiverziteta Jadrasnkog mora, konzervacije obalnih i  područja mora  i održivo korišćenje morskih resursa mogu doprineti procesu donošenja odluka i kreiranju javnih politika. Poseban fokus biće na razvoju mogućnosti koje morske biotehnologije mogu da pruže za očuvanje Jadrana.

Konferencija će biti organizovana kroz sekcije koje pokrivaju disciplinarne i interdiciplinarne perspektive. Rezultati konferencije će se koristiti za oblikovanje daljih prioriteta nauke o moru i javnih politika u Crnoj Gori i drugim zemljama Jadrana.

Pozivaju se učesnici da šalju apstrakte svojih radova zasnovane na posmatranju, trenutnim istraživanjima, eksperimentima ili modelima, istraživanjima prošlosti, sadašnjim i budućim promenama u Jadranu koji su fokusirani na biodiverzitet.

Biće izvršena selekcija usmenih i poster prezentacija i učesnici će biti obaviješteni do 10. decembra 2018. godine. Štampani program konferencije uključivaće abstrakte radova izlaganih usmeno ili posterom. Izabrani radovi biće štampani u posebnom izdanju časopisa Studia Marina.
 

Registraciju za ovu konerenciju, kliknite na ovaj link.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn