chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Newsroom

JPU „Naša radost“ iz Herceg Novog osvojila drugo mjesto konkursu UNESCO-a "Otvorimo srca i umove za izbjeglice"

28/06/2017
Tungumál: HR

Na globalnom umjetničkom konkursu UNESCO mreže pridruženih škola "Otvorimo srca i umove za izbjeglice", JPU „Naša radost“ iz Herceg Novog je osvojila drugo mjesto u predškolskoj kategoriji za rad „Dječiji svijet – kuća ljubavi i nade za sve“.

Nagrađeni rad djelo je petogošnjaka: Ivane Kovačević, Mitra Kokota, Toma Vuksanovića, Vladane Vlaović, Anastasije Bajčetić, Teodore Ćetković, Sofije Knežević, Pavla Čvorovića, Anje Sladović i sedmogišnje Anđele Krsmanović. Izvanrednim mališanima mentorka je bila vaspitačica Ivana Dabović-Banović.

Predstavnici vrtića prisustvovaće 6. i 7. jula svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u sjedištu organizacije UNESCO u Parizu, na kojoj će primiti novčanu nagradu u iznosu od 1 500 američkih dolara za kupovinu opreme i obrazovnih materijala za vrtić.
Organizator konkursa je UNESCO u saradnji sa Centrom za toleranciju, psihologiju i obrazovanje iz Moskve, a pravo na učešće su imale obrazovne ustanove UNESCO mreže pridruženih škola (UNESCO ASPnet). 

Cilj ovog umjetničkog konkursa je podizanje svijesti kod djece i mladih o pravima i poštovanju izbjeglica i migranata kroz izražavanje solidarnosti i spremnosti na podršku u vremenima svjetske migrantske krize, kao i promovisanje globalnog građanskog obrazovanja i UNESCO-vih univerzalnih vrijednosti mira, tolerancije i zajedničkog života u multikulturalnom društvu. 

Pobjednički radovi će biti objavljeni na UNESCO-vom onlajn portalu, zajedno sa intervjuima i fotografijama iz pobjedničkih vrtića i škola koje će UNESCO takođe da koristi za izložbe, publikacije i kao promotivne materijale tema globalnog građanstva, tolerancije i ljudskih prava. 

Na ceremoniji će biti organizovana i izložba svih pobjedničkih radova.http://www.mpin.gov.me/vijesti/174041/JPU-Nasa-radost-iz-Herceg-Novog-osvojila-drugo-mjesto-konkursu-UNESCO-a-Otvorimo-srca-i-umove-za-izbjeglice.html

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn