chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

UKK

Yleistä

EPALEn tausta

EPALE on perustettu Euroopan komission (link is external) aloitteesta, ja siitä on päätetty tehdä pysyvä osa Euroopan aikuiskoulutuksen kenttää.

EPALE toimii koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanoviraston (link is external) (EACEA) alaisuudessa. Sen päivittäisestä toiminnasta vastaa keskustukipalvelu (Central Support Service CSS), johon voi ottaa yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail) tai soittamalla numeroon +44 1212128934.

Syksystä 2014 alkaen kansalliset tukipalvelut (National Support Services, NSS) ovat huolehtineet yhdessä keskustukipalvelun kanssa siitä, että EPALE-sivustolle saadaan kiinnostavaa ja ainutlaatuista sisältöä.

Lisätietoa keskustukipalvelusta ja kansallisista tukipalveluista saat seuraavista linkeistä:

Keskustukipalvelu

Kansallinen tukipalvelu

Mikä on keskustukipalvelu ja mitä se tekee?

Keskustukipalvelu muodostuu kahdesta organisaatiosta, Ecorys UK:sta ja Intrasoft Ltd:stä, jotka kehittävät ja ylläpitävät EPALEa yhdessä. Keskustukipalvelu huolehtii yhteistyössä EPALEn kansallisten tukipalvelujen sekä aikuiskoulutuksen asiantuntijoiden ja sidosryhmien kanssa siitä, että sivustolle toimitettava sisältö on ajankohtaista ja tarkoituksenmukaista. Keskustukipalvelu vastaa myös EPALEn tukipalvelun (Helpdesk) toiminnasta sekä viestinnästä sosiaalisessa mediassa, lähettää kuukausittain uutiskirjeen, lataa sivustolle sisältöä, käynnistää ja moderoi keskusteluja sekä järjestää temaattisia tapahtumia.

Miten otan yhteyttä keskustukipalveluun?

Voit ottaa yhteyttä EPALEn tukipalveluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail) tai soittamalla numeroon +44 1212128934.

Kansalliset tukipalvelut ja niiden tehtävät

Erasmus+ ohjelmaan osallistuvien maiden viranomaisten nimeämät kansalliset tukipalvelut auttavat tuottamaan sisältöä EPALE-sivustolle ja monipuolistamaan palvelua. Ne huolehtivat tiiviissä yhteistyössä keskustukipalvelun kanssa siitä, että sivustolla julkaistava sisältö on laadukasta ja herättää keskustelua. Kansalliset tukipalvelut tekevät myös EPALE-palvelua tunnetuksi oman maansa aikuiskoulutusyhteisön piirissä ja kannustavat yhteisön jäseniä liittymään siihen.

EPALEn kansalliset tukipalvelut saavat osan rahoituksestaan jäsenvaltioiden hallituksilta.

Lisätietoja on saatavissa kansallisia tukipalveluja koskevalta verkkosivulta.

Miten otan yhteyttä kansalliseen tukipalveluun?

Linkit kaikkien kansallisten tukipalvelujen yhteystietoihin löytyvät kansallisia tukipalveluja koskevalta verkkosivulta.

Jos kysymyksesi liittyy tiettyyn maahan, kannattaa olla suoraan yhteydessä tämän maan kansalliseen tukipalveluun. Ellei kyseisessä maassa ole sellaista, voit kääntyä keskustukipalvelun puoleen.

EPALEn rahoitus

Euroopan komissio rahoittaa EPALEa osana aikuiskoulutuksen edistämistä koskevaa yleistä strategiaansa.

Kansalliset tukipalvelut saavat osan rahoituksestaan jäsenvaltioiden hallituksilta. EPALE-palvelun rahoitus perustuu Erasmus+ ohjelman perustamisasetuksen (link is external) 14 artiklan 1 kohdan b alakohtaan. EPALElla on myös suuri merkitys niiden tavoitteiden saavuttamisessa, jotka on asetettu uudistetusta eurooppalaisesta aikuiskoulutusohjelmasta vuonna 2011 annetussa neuvoston päätöslauselmassa (link is external) ja eurooppalaisen koulutusyhteistyön strategisissa puitteissa (ET 2020) (link is external).

Lisätietoja Erasmus+ ‑ohjelmasta on kohdassa Miten EPALE liittyy Erasmus+ ‑ohjelmaan?

Lisätietoja Grundtvig-ohjelmasta on kohdassa Miten EPALE liittyy Grundtvig-ohjelmaan?

Voinko kehottaa kollegoitani tai muita sidosryhmiä käyttämään EPALE-sivustoa?

Kyllä. EPALE on avoimeen jäsenyyteen perustuva sivusto, jonka kautta Euroopan eri maiden aikuiskouluttajat ja muut aikuiskoulutuksen ammattilaiset ja vapaaehtoiset voivat olla yhteydessä toisiinsa.

EPALE-verkkoyhteisön keskiössä ovat erilaiset oppimisresurssit, uutiset, blogikirjoitukset, tapahtumat, temaattiset sivut ja verkostoitumisvälineet. Sivustolla myös esitellään asiantuntijoiden suosittelemaa aikuiskoulutusta käsittelevää laadukasta sisältöä, joka käännetään sivuston pääkielille.

Entä jos etsimääni tietoa ei löydy EPALE-sivustolta?

Ellet löydä tarvitsemaasi aikuiskoulutustietoa EPALE-sivustolta, ota sähköpostitse yhteyttä tukipalveluun osoitteessa helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail). Sen työntekijöillä on tukenaan joukko aikuiskoulutuskysymyksiin perehtyneitä asiantuntijoita, jotka antavat apua kuudella kielellä (englanniksi, ranskaksi, saksaksi, espanjaksi, italiaksi ja puolaksi).

Tiesitkö, että voit myös julkaista omaa sisältöäsi EPALE-sivustolla? Voit ladata sivustolle neljänlaista sisältöä: blogikirjoituksia, uutisartikkeleita, tapahtumia tai resursseja. Kutakin sisältötyyppiä varten on oma sähköinen lomakkeensa. Lomakkeet löytyvät Blogi-, Tapahtumat-, Uutiset- ja Tietolähteet-osioista, joille on linkit aloitussivulla.

Täytä sähköinen lomake ja tallenna se, minkä jälkeen saat sähköisen kuittausviestin ja sähköpostivahvistuksen. Sisältösi tallentuu luonnoksena, jonka keskustukipalvelu tarkastaa laadullisesti. Saat ilmoituksen, kun sisältösi on julkaistu. Kaikki julkaisemasi sisältö löytyy profiilisivultasi, jolle pääset klikkaamalla nimeäsi sivun keskellä olevassa nauhavalikossa. Muista kuitenkin, että sisältöä ladataksesi sinun on oltava rekisteröitynyt jäsen ja kirjautuneena sivustolle. Tervetuloa julkaisemaan sisältöä EPALE-sivustolla!

Osallistuminen EPALE-sivuston toimintaan

EPALE-palvelun tarkoituksena on luoda yhtenäinen aikuisoppimisen yhteisö sekä jäsenvaltioiden sisälle että EU:n tasolle. Kun liityt EPALE-yhteisöön, voit olla yhteydessä muihin aikuiskoulutuksen toimijoihin: kouluttajiin, poliittisiin päättäjiin ja vapaaehtoisiin.

EPALEn rekisteröityneenä jäsenenä pääset vaihtamaan ajatuksia ja tietoja ja keskustelemaan niistä aikuiskoulutuksen alalla omassa maassasi tai muualla Euroopassa toimivien henkilöiden kanssa. Sivusto on mainio paikka löytää kumppaneita ja keskustella aikuiskoulutushankettasi koskevista kokemuksista ja ajatuksista. Voit myös ladata sivustolle tietoa tapahtumista, resursseja sekä blogi- ja muita kirjoituksia (myös toimintapolitiikkaan liittyviä asiakirjoja ja hankkeissa tuotettua kiinnostavaa materiaalia) ja jakaa ne eurooppalaisille kollegoillesi. Jotta sivustolla julkaistu tieto olisi korkealaatuista, käyttäjien ehdottama sisältö tarkastetaan ennen julkaisemista. Kaikille käyttäjille ilmoitetaan, kun/jos heidän ehdottamansa sisältö on julkaistu

Lisätietoja rekisteröitymisestä on kohdassa 5.1 ”Edellyttääkö EPALE-sivustoon tutustuminen rekisteröitymistä?”

Voit ottaa yhteyttä EPALEn tukipalveluun soittamalla numeroon +44 1212128934 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Miten pysyn ajan tasalla?

Ajan tasalla pysymistä helpottaa EPALEn jäseneksi rekisteröityminen. Rekisteröidyttyäsi saat automaattisesti kuukausittain lähetettävän uutiskirjeemme.

EPALE on erittäin aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Löydät sen Twitteristä, Facebookista ja LinkedInistä.

Twitter: EPALE_EU (link is external)

Facebook: EPALE.EU (link is external)

LinkedIn: eplatform for adult learning in Europe (link is external)

Miten EPALE eroaa muista aikuiskoulutusalan tiedotussivustoista?

EPALE on aikuiskouluttajien ja aikuiskoulutusorganisaatioiden Euroopan laajuinen virtuaalinen kohtauspaikka. Sivustolla on monia erityisominaisuuksia:

 • kaikille avoin jäsenyys
 • monikielinen sisältö, joka koostuu parhaista käytännöistä, uutisista, politiikan trendeistä, blogikirjoituksista, tapahtumista ja resursseista
 • aikuiskoulutusalan ammattilaisen Euroopan laajuinen kurssi- ja tapahtumakalenteri, johon voi tehdä hakuja
 • käyttäjävetoinen sisältö
 • käyttäjien mahdollisuus esitellä, arvioida ja jakaa kiinnostavia ja hyödyllisiä materiaaleja, välineitä ja resursseja
 • kumppanihakuväline, jonka avulla löydät muita Euroopan laajuisesta yhteistyöstä kiinnostuneita EPALEn käyttäjiä
 • toimijayhteisöt
 • eurooppalaisia käyttäjäprofiileja, jotka auttavat luomaan yhteyksiä ja kartoittamaan keskeisiä sidosryhmiä, yhteisön jäseniä tai kollegoja muissa maissa
 • yhteiset tilat.

Miten EPALE eroaa eTwinning-hankkeesta?

eTwinningin tarkoituksena on helpottaa koulujen, opettajien ja oppilaiden välistä yhteistyötä ja järjestää ammatillista kehittymistä edistäviä tapahtumia opettajille. EPALEn tavoitteena on toimia aikuiskoulutussektorille ja aikuiskoulutuksen ammattilaisille tarkoitettuna verkkoyhteisönä.

Toisin kuin eTwinning-hanke, EPALE ei myöskään tarjoa mahdollisuutta ystävyysluokkatoimintaan, koska aikuisopiskelijat eivät muodosta luokkia kuten perus- ja keskiasteen oppilaat. Aikuiskoulutuksen ammattilaiset voivat kuitenkin keskustella ajankohtaisista aiheista ja jakaa parhaita käytäntöjä EPALEn toimijayhteisöissä.

Miten EPALE liittyy Grundtvig-ohjelmaan?

Grundtvig-ohjelma kuului EU:n vuosina 2007–2013 toteuttamaan elinikäisen oppimisen ohjelmaan (link is external). Sen tuella muun kuin ammatillisen aikuiskoulutuksen parissa toimivat henkilöt ja organisaatiot saivat tilaisuuden osallistua eurooppalaisiin koulutustoimiin ja hankkeisiin.

EPALE sai alkunsa Grundtvig-ohjelman sidosryhmien tarpeesta perustaa ideoiden ja käytäntöjen vaihtamiseen tarkoitettu foorumi ammatillisten käytäntöjen kehittämistä varten. Grundtvig-ohjelmaan liittyvät tapahtumat ja verkostot tarjosivat keskustelufoorumin EPALE-palvelua koskevan idean käsittelyä ja suunnittelun aloittamista varten.

Grundtvig-ohjelmasta tukea saaneita verkostoja ja hankkeita kehotetaan rekisteröitymään EPALEn käyttäjiksi. EPALE haluaa kuitenkin tavoittaa myös sellaisia aikuiskoulutuksen ammattilaisia, jotka eivät ole aiemmin olleet mukana eurooppalaisissa hankkeissa.

EPALE-sivuston interaktiivisten toimintojen ansiosta käyttäjät voivat luoda yhteyksiä muihin käyttäjiin kaikkialla Euroopassa, osallistua keskusteluihin ja jakaa hyviä käytäntöjä. Sivuston resurssikirjastossa julkaistaan ja käytetään lähdeaineistona myös Grundtvig-ohjelmassa laadittua aineistoa. Hankevetäjiä kehotetaan ilmoittamaan hankkeisiinsa liittyvistä tapahtumista ja jakamaan niissä luotuja hyviä käytäntöjä tai aineistoja EPALE-sivustolla.

EPALEn aihekohtaisissa toimijayhteisöissä käyttäjät ja sidosryhmät voivat keskustella tietyistä heitä kiinnostavista teemoista ja jakaa niihin liittyviä sisältöjä. Mahdollisia yhteistyökumppaneita voi hakea EPALEn kumppanihaun avulla. EPALE tarjoaa myös yhteisiä tiloja, joissa käyttäjät voivat keskustella hankeideoista, kehitellä sovelluksia ja jakaa asiakirjoja.

Miten EPALE liittyy Erasmus+ ohjelmaan?

Erasmus+ (link is external) on vuosiksi 2014–2020 perustettu EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, jonka tavoitteena on parantaa tutkintojen ja taitojen laatua ja lisätä niiden merkitystä. Erasmus+ korvasi elinikäisen oppimisen ohjelman (link is external) ja Grundtvig-ohjelman (aikuiskoulutus).

Erasmus+ ohjelmaan voivat osallistua opiskelijat, opettajat, harjoittelijat, vapaaehtoiset, nuoriso-ohjaajat ja harrasteurheilun parissa toimivat henkilöt. Siitä rahoitetaan myös oppilaitosten, nuorisojärjestöjen, yritysten, paikallis- ja alueviranomaisten sekä kansalaisjärjestöjen välisiä kumppanuuksia ja tuetaan jäsenvaltioissa toteutettavia koulutusuudistuksia sekä innovaatioiden, yrittäjyyden ja työllistettävyyden edistämistoimia.

EPALE-palvelua rahoitetaan Erasmus+ ohjelman avaintoimesta 2. Aikuisoppimiseen ja ammatillisen täydennyskoulutukseen keskittyvän EPALE-palvelun tuki perustuu Erasmus+ ohjelman perustamisasetuksen (link is external) 14 artiklan 1 kohdan b alakohtaan.

Mikä on EPALE?

EPALE on monikielinen avoin yhteisö, joka on tarkoitettu opettajille, kouluttajille, tutkijoille, poliittisille päättäjille ja kaikille muille aikuiskoulutuksen ammattilaisille Euroopassa.

EPALEn rahoituksesta vastaa Euroopan komissio, ja se on uusin edistysaskel jatkuvassa sitoutuneessa toiminnassa eurooppalaisen aikuiskoulutustarjonnan laadun parantamiseksi. Voit lukea lisää EU:n aikuiskoulutuspolitiikasta täältä (link is external).

EPALEn keskiössä on aikuiskoulutusalan toimijoista koostuva yhteisö. Se perustuu uutisten, blogikirjoitusten, oppimisresurssien, tapahtumien, kurssien ja muun aikuiskoulutukseen liittyvän sisällön jakamiseen.

Yhteisön jäsenet voivat olla yhteydessä eurooppalaisiin aikuiskoulutusalan kollegoihinsa sivuston erilaisten palvelujen kautta: käydä verkkokeskusteluja, liittyä toimijayhteisöihin, arvioida sisältöä ja kommentoida blogikirjoituksia. Heihin voi olla yhteydessä myös temaattisten aihealueiden kautta tai perustamalla yhteisen tilan. Yhteiset tilat ovat EPALEn sisäisiä yksityisiä alueita, joissa käyttäjät voivat keskustella, ladata asiakirjoja, jakaa uutisia ja lisätä kiinnostavia tapahtumia ryhmän omaan kalenteriin. Kumppanihakutoiminto auttaa löytämään hankkeita ja luomaan uusia ammatillisia kontakteja.

Kohde- ja sidosryhmät

Mitä EPALE tarjoaa aikuisoppijalle?

EPALE ei ole varsinaisesti tarkoitettu aikuisoppijoille, vaan sen kohderyhmänä ovat aikuiskoulutuksen toteuttajat ja järjestäjät.

Aikuisoppijat voivat kuitenkin tutustua sivustolla oleviin tietoihin aikuiskoulutuksesta eri puolilla Eurooppaa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä niille, jotka ovat kiinnostuneita opiskelumahdollisuuksista:

 • Ota yhteyttä oman paikkakuntasi koulutuspalveluihin.
 • Ota selvää oman paikkakuntasi tai alueesi järjestöjen, yliopistojen, kielikoulujen, museoiden, kirjastojen yms. tarjonnasta.
 • Puhu asiasta työnantajasi kanssa.
 • Ota yhteyttä aikuiskoulutusalan organisaatioihin omassa maassasi. Euroopan aikuiskoulutusyhdistykseen (link is external) (European Association for the Education of Adults, EAEA) kuuluu suuri määrä eurooppalaisia aikuiskoulutusorganisaatioita, joihin voi olla yhteydessä.
 • Tutustu eurooppalaisten uraohjauskeskusten Euroguidance-verkostoon (link is external).
 • Tutustu eurooppalaisia koulutusjärjestelmiä ja -politiikkoja koskeviin tietoihin ja tutkimuksiin Eurydice-verkossa
 • Tutustu Ploteus-portaaliin (link is external), jossa annetaan tietoa koulutuksista, työssäoppimisesta ja tutkinnoista.

Mitä EPALE tarjoaa aikuiskoulutuksen ammattilaiselle?

EPALE on perustettu nimenomaan aikuiskoulutusalan ammattilaisia varten, jotta he voisivat oppia toistensa kokemuksista ja kehittää ammatillisia käytäntöjä. Se on tarkoitettu opettajille, kouluttajille, tutkijoille, korkeakouluopettajille, poliittisille päättäjille ja aikuiskoulutussektorilla työskenteleville ammattilaisille kaikkialla Euroopassa.

EPALE-sivustolla on tarjolla monia erittäin hyödyllisiä välineitä, kuten tapahtumakalenteri, aikuiskoulutusta koskevia tuoreita uutisia sekä resurssikirjasto, keskustelufoorumeja eri aiheista ja kumppanihaku.

EPALEn puitteissa toimii myös monta aihekohtaista toimijayhteisöä, joissa jäsenet voivat käynnistää keskusteluja sekä jakaa tiettyyn aikuiskoulutusalan teemaan liittyvää tietoa ajankohtaisista asioista ja tapahtumista ja jonne he voivat ladata asiakirjoja. Jos et löydä sopivaa toimijayhteisöä, perusta uusi täyttämällä pyyntölomake.

Rekisteröidy EPALEn käyttäjäksi, niin voit vaihtaa opetusmateriaaleja, hyviä käytäntöjä, ideoita ja resursseja eri puolilla Eurooppaa toimivien aikuiskoulutuksen ammattilaisten kanssa.

Mitä EPALE tarjoaa aikuiskoulutushankkeen edustajalle?

EPALEn Tietolähteet-osio sisältää yli 3 000 erilaista resurssia, esimerkiksi hyviä käytäntöjä, pedagogista aineistoa ja tutkimustuloksia, joista voi olla hyötyä hankkeessasi. Voit myös merkitä hankkeeseesi liittyvät tapahtumat EPALE-kalenteriin ja kertoa tärkeät uutisesi uutishuoneessa.

EPALEssa on myös monia yhteisöominaisuuksia:

 • Teemakohtaiset kampanjat, joissa keskustellaan aikuiskoulutusalan ajankohtaisista aiheista.
 • Toimijayhteisöt, joissa jaetaan aikuiskoulutusalaa koskevaa tietoa eri aiheista. Jos et löydä sopivaa toimijayhteisöä, voit perustaa uuden täyttämällä pyyntölomakkeen.
 • Kumppanihaku, jonka avulla voit etsiä potentiaalisia kumppaneita tai johon voit lisätä oman kumppanipyyntösi.
 • Yhteiset tilat, joissa voit keskustella hankeideoista, kehitellä sovelluksia ja jakaa asiakirjoja täyttämättä muiden osallistujien sähköpostilaatikkoja.

Jos hankettasi rahoitetaan elinikäisen oppimisen ohjelmasta tai Erasmus+ ohjelmasta, lataa hankkeesi tulokset Erasmus+ hanketietokantaan (link is external). Erasmus+ hanketietokantaa koskevissa kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä kansalliseen Erasmus+ toimistoon (link is external). Jos haluat, että EPALE-sivustolle lisätään linkki hankkeesi tuloksiin, ota yhteyttä osoitteeseen helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Mitä EPALE tarjoaa aikuiskoulutusverkostolle tai organisaatiolle?

EPALE sisältää monia välineitä, jotka ovat erittäin hyödyllisiä aikuiskoulutusverkostojen ja organisaatioiden jokapäiväisessä työssä ja lisäävät niiden näkyvyyttä eri puolilla Eurooppaa.

Ne voivat ilmoittaa konferensseistaan, kursseistaan ja seminaareistaan EPALEn sähköisessä kalenterissa. Kalenteriin lisätyistä tapahtumista jaetaan tietoa myös EPALEn sosiaalisen median tileillä (lisätietoa on kohdassa ”Miten pysyn ajan tasalla?”).

EPALEn monista yhteisötoiminnoista voi myös olla hyötyä:

 • Teemakohtaiset kampanjat, joissa käyttäjät eri puolilta Eurooppaa keskustelevat ja jakavat tietoja aikuiskoulutusalan ajankohtaisista aiheista. Osallistumalla keskusteluihin verkostot ja organisaatiot voivat lisätä näkyvyyttään Euroopassa.
 • Toimijayhteisöt, joissa keskustellaan ja jaetaan ideoita tietyistä aikuiskoulutusalan aiheista. Myös näihin yhteisöihin osallistumalla aikuiskoulutusverkostot ja organisaatiot voivat lisätä näkyvyyttään muiden käyttäjien parissa. Jos et löydä sopivaa toimijayhteisöä, voit perustaa uuden täyttämällä pyyntölomakkeen.

EPALEssa on myös kumppanihaku, jonka avulla voit etsiä potentiaalisia kumppaneita tai johon voit lisätä oman kumppanipyynnön. Kumppanihakutoiminnon yhteydessä on myös mahdollista luoda yhteinen tila. Yhteiset tilat ovat yksityisiä alueita, joilla keskustellaan hankeideoista, kehitellään sovelluksia ja jaetaan asiakirjoja täyttämättä osallistujien sähköpostilaatikkoja.

EPALEn Tietolähteet-osio sisältää yli 3 000 erilaista resurssia, esimerkiksi hyviä käytäntöjä, pedagogista aineistoa ja tutkimustuloksia, jotka voivat osoittautua kiinnostaviksi. Tärkeät uutiset voi kertoa uutishuoneessa.

Mitä EPALE tarjoaa korkeakouluopettajalle?

Jos olet korkeakouluopettaja, tutustu EPALEn tietokantaan, joka sisältää yli 3 000 erilaista aikuiskoulutusresurssia, esimerkiksi tutkimus- ja kyselytuloksia, tilastoja sekä aihekohtaisia raportteja ja tuloksia. Niistä voi olla hyötyä tai apua työssäsi.

EPALE-kalenterissa on tietoa kursseista ja tapahtumista, myös korkean tason konferensseista, joihin ehkä haluat osallistua.

Lisäksi EPALE tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitumiseen, ideoiden jakamiseen ja keskusteluun tärkeistä aiheista muiden eurooppalaisten käyttäjien kanssa. Jotta voisit kommentoida ja arvioida ajankohtaisia blogikirjoituksia, sinun on rekisteröidyttävä EPALEn käyttäjäksi. Voit myös lisätä sivustolle omia blogikirjoituksiasi, tapahtumailmoituksia, uutisia tai resursseja (esim. raportteja tai tutkimusasiakirjoja). EPALElla on yli 11 000 rekisteröityä käyttäjää ja kuukausittain keskimäärin 41 000 kävijää, joten kirjoittamalla tai lataamalla sisältöä EPALEen tavoitat helposti laajan eurooppalaisen yleisön.

Mitä EPALE tarjoaa rahoitusta hakevalle aikuiskoulutusorganisaatiolle?

EPALEsta ei myönnetä rahoitusta, mutta sivuston uutishuoneessa julkaistaan tietoa aikuiskoulutukseen liittyvistä rahoitusmahdollisuuksista. Saat lisätietoa niistä tutustumalla Erasmus+:n (link is external) (EU:n koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma vuosiksi 2014–2020) sivustoon. Ohjelman tavoitteena on parantaa tutkintojen ja taitojen laatua ja lisätä niiden merkitystä.

Tuoreimmat tiedot löytyvät EU:n toimintapolitiikkaa, hankkeita ja rahoitusta (link is external) käsittelevästä temaattisesta osiosta.

Kumppanihakutoiminto auttaa etsimään kumppaneita verkostoitumista, yhteistyötä, hyvien käytäntöjen vaihtoa tai yhteisten hankkeiden kehittämistä varten. Rekisteröidyttyäsi EPALEn käyttäjäksi saat automaattisesti uutiskirjeemme, joka pitää sinut ajan tasalla.

Mitä EPALE tarjoaa toimittajalle?

Kun haluat tietää, mitä eurooppalaisen aikuiskoulutuksen kentällä juuri nyt tapahtuu, käy EPALE-sivustolla. EPALEn uutishuoneessa kerrotaan kaikki tuoreimmat uutiset eurooppalaisen aikuiskoulutuksen alalta. Myös tapahtumakalenteri on hyödyllinen työkalu, kuten Tietolähteet-osiokin, josta löytyvät alan uusimmat tutkimus- ja kyselytulokset.

Rekisteröidy EPALE-sivuston käyttäjäksi, jos haluat saada kuukausittaisen uutiskirjeemme, joka sisältää ajankohtaista tietoa aikuiskoulutuksesta. Jos tarvitset muuta erityistietoa, ota yhteyttä tukipalveluumme osoitteessa helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Mitä EPALE tarjoaa aikuiskoulutusalan poliittiselle päättäjälle?

EPALEen lisättiin toukokuussa 2016 Euroopan komission suunnittelema politiikan analysointityökalu. Työkalun tarkoituksena on koota yhteen aikuiskoulutusta ja ammatillista jatkokoulusta koskeva tieto ja toimia vertailukohtana seurattaessa aikuiskoulutuspolitiikan toimivuutta ja kehitystä. Sille on asetettu seuraavat tavoitteet:

 • osoittaa, miten kukin jäsenvaltio edistyy tehokkaan aikuiskoulutuspolitiikan täytäntöönpanossa;
 • auttaa poliittisia päättäjiä havaitsemaan, miten politiikan täytäntöönpanoa ja laatua voidaan parantaa;
 • toimia tietoperustana, joka auttaa jäsenvaltioita tehostamaan aikuiskoulutuspolitiikkaansa ja seuraamaan sen vaikuttavuutta;
 • tarjota kokonaiskuva siitä, miten jäsenvaltioissa on onnistuttu lisäämään aikuiskoulutukseen osallistumista;
 • toimia julkisena tietolähteenä, jota voivat käyttää muut aikuiskoulutuksesta kiinnostuneet sidosryhmät.

Lisäksi EPALEn Tietolähteet-osio sisältää yli 3 000 erilaista resurssia, esimerkiksi hyviä käytäntöjä, pedagogista aineistoa ja tutkimustuloksia, joista voi olla hyötyä politiikan suunnittelussa ja siitä käytävissä keskusteluissa.

Sivusto sisältää myös erilaisia interaktiivisia toimintoja, kuten keskustelufoorumeita, joiden kautta voi kartoittaa eurooppalaisten aikuiskoulutuksen ammattilaisten kehittämiä hyviä käytäntöjä. EPALEssa voi myös tehdä mielipidekyselyjä. Jos olet kiinnostunut tästä mahdollisuudesta, ota yhteyttä EPALEN keskustukipalveluun lähettämällä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Jos haet tietoa jostakin tietystä aiheesta, tutustu EPALEn temaattisiin aihealueisiin. Koska niille on koottu tieto kaikista muista EPALE-foorumin osioista (esim. uutiset, tapahtumat ja blogi), löydät etsimäsi tiedon nopeasti ja helposti.

Rekisteröidyttyäsi EPALEn käyttäjäksi saat automaattisesti säännöllisen uutiskirjeemme, joka pitää sinut ajan tasalla aikuiskoulutusalan tapahtumista.

Jos tarvitset muuta erityistietoa, ota yhteyttä tukipalveluumme osoitteessa helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Rekisteröityminen

Edellyttääkö EPALE-sivustoon tutustuminen rekisteröitymistä?

Jos haluat hyödyntää kaikkia EPALEn toimintoja, kuten kumppanihakua, käyttäjähakemistoa ja keskustelujen, kyselyjen ja sisällön arvioinnin kaltaisia interaktiivisia ominaisuuksia tai ehdottaa ja ladata sivustolle uutisia, tapahtumailmoituksia, blogikirjoituksia ja resursseja, sinun on rekisteröidyttävä. Se on nopeaa, helppoa ja maksutonta. Liity jo tänään yhteisöön, johon kuuluu yli 20 000 aikuiskoulutuksen ammattilaista!

Olen unohtanut salasanani

Jos olet unohtanut salasanasi, voit vaihtaa sen valitsemalla vaihtoehdon ”Pyydä uusi salasana” EPALE-sivuston sisäänkirjautumissivulla.

Saat sähköpostiviestin, jossa sinua pyydetään vaihtamaan salasanasi. Uusi salasana on kirjoitettava kaksi kertaa, ja lisäksi pyydetään CAPTCHA-varmennus. Nämä kirjoitettuasi voit kirjautua EPALE-sivustolle uudella salasanallasi.

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteyttä tukipalveluun: helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Sisältö

EPALE-sivuston rakenne

Sivuston sisältö on ryhmitelty viiden ensisijaisen aikuiskoulutusteeman ympärille: oppijan tukipalvelut, oppimisympäristöt, elämäntaidot, laatu ja toimintapolitiikka. Teemat on jaettu edelleen osa-alueisiin, jotka kattavat kaiken EPALE-sivustolla saatavilla olevan sisällön. Kukin osa-alue sisältää blogikirjoituksia, resursseja, uutisartikkeleita, tapahtumailmoituksia sekä niihin liittyviä keskusteluja.

EPALE on yhteisöfoorumi, jossa on monia yhteisötoimintoja, esimerkiksi teemakohtaisia verkkokeskusteluja, joissa käyttäjät eri puolilta Eurooppaa voivat keskustella ja jakaa tietoja aikuiskoulutusta koskevista keskeisistä aiheista. EPALEn toimijayhteisöissä keskustellaan ja jaetaan ideoita tietyistä aikuiskoulutusalan kysymyksistä. Jos et löydä sopivaa toimijayhteisöä, voit perustaa uuden täyttämällä pyyntölomakkeen.

EPALEssa on myös kumppanihakutoiminto, jonka avulla voi etsiä potentiaalisia kumppaneita tai johon voi luoda oman pyynnön. Huomaa, että sinun on lisättävä oma organisaatiosi tietokantaan ennen kuin voit luoda kumppanipyynnön.

Voinko toimittaa aineistoa EPALE-sivustolle?

Rekisteröitynä käyttäjänä voit ehdottaa uutisartikkeleita, blogikirjoituksia, tapahtumailmoituksia ja resursseja. Voit myös arvioida sisältöä klikkaamalla peukkuikonia, kommentoimalla suoraan blogikirjoituksia sekä käynnistämällä keskusteluja ja osallistumalla niihin. Lisäksi EPALEn toimijayhteisöissä on mahdollista tietyn aiheen puitteissa vaihtaa ideoita ja haasteita sekä keskustella tuloksista ja lähestymistavoista muiden aikuiskoulutuksen ammattilaisten kanssa. Jos osallistut johonkin hankkeeseen tai harkitset sellaisen käynnistämistä ja haluaisit keskustella siitä yksityisesti, voit pyytää käyttöösi yhteistä tilaa.

EPALE on monikielinen sivusto – onko sivustolle toimitettava sisältö käännettävä itse englanniksi (tai muille kielille)?

Voit toimittaa sivustolle tietoa omalla kielelläsi. Sisällön tyypistä riippuen (esim. uutinen, artikkeli, blogikirjoitus, raportti) siitä voidaan tehdä konekäännös tai se voidaan käännättää ammattikääntäjällä, jos sitä pidetään laajemman EPALE-yhteisön kannalta merkittävänä.

EPALE on saatavilla EU:n 24 kielellä, ja eri kieliversioilla on omat sisältönsä, joiden kokoamisesta huolehtii kunkin jäsenvaltion oma tiimi. Google-kääntäjän ansiosta EPALEen voi kuitenkin nyt tutustua 67 muullakin kielellä.

Aineiston lataaminen sivustolle

Tiesitkö, että voit myös julkaista omaa sisältöäsi EPALE-sivustolla? Jos haluat ladata sivustolle resurssin, täytä sähköinen lomake. Tätä varten sinun on oltava rekisteröitynyt käyttäjä ja kirjautuneena EPALE-sivustolle. Lisäohjeita kenttien täyttämisestä on sivun ylälaidassa. Kun olet täyttänyt lomakkeen kaikki kentät ja tallentanut sen, saat kuittausviestin. Sinulle lähetetään myös sähköpostiviesti, jossa on linkki lataamaasi sisältöön. Tämän jälkeen keskustukipalvelu tarkastaa lähettämäsi aineiston, ja saat ilmoituksen, kun se on julkaistu.

Tapahtumailmoituksen lataaminen

Tiesitkö, että voit myös julkaista omaa sisältöäsi EPALE-sivustolla? Jos olet järjestämässä tapahtumaa ja haluaisit siihen osallistujia eri puolilta Eurooppaa, täytä sähköinen lomakkeemme. Tapahtumailmoituksen lataamista varten sinun on oltava rekisteröitynyt käyttäjä ja kirjautuneena EPALE-sivustolle. Lisäohjeita kenttien täyttämisestä on sivun ylälaidassa. Kun olet täyttänyt lomakkeen kaikki kentät ja tallentanut sen, saat kuittausviestin. Sinulle lähetetään myös sähköpostiviesti, jossa on linkki lataamaasi ilmoitukseen. Tämän jälkeen keskustukipalvelu tarkastaa lähettämäsi aineiston, ja saat ilmoituksen, kun se on julkaistu.

Uutisartikkelin lataaminen

Tiesitkö, että voit myös julkaista omaa sisältöäsi EPALE-sivustolla? Jos haluat tiedottaa organisaatiotasi tai toteuttamaasi hanketta koskevasta asiasta tai kertoa jostakin uutisaiheesta muille eurooppalaisille organisaatioille, täytä sähköinen lomakkeemme. Uutisartikkelin lataamista varten sinun on oltava rekisteröitynyt käyttäjä ja kirjautuneena EPALE-sivustolle. Lisäohjeita kenttien täyttämisestä on sivun ylälaidassa. Kun olet täyttänyt lomakkeen kaikki kentät ja tallentanut sen, saat kuittausviestin. Sinulle lähetetään myös sähköpostiviesti, jossa on linkki lataamaasi sisältöön. Tämän jälkeen keskustukipalvelu tarkastaa lähettämäsi aineiston, ja saat ilmoituksen, kun se on julkaistu.

Blogikirjoituksen lataaminen

Tiesitkö, että voit myös julkaista omaa sisältöäsi EPALE-sivustolla? Jos haluat lisätä sivustolle blogikirjoituksen (jossa kerrot näkemyksistäsi tai käsittelet tiettyä aikuiskoulutukseen liittyvää aihetta tai haastattelua) ja keskustella muiden eurooppalaisten organisaatioiden kanssa, täytä sähköinen lomakkeemme. Blogikirjoituksen lataamista varten sinun on oltava rekisteröitynyt käyttäjä ja kirjautuneena EPALE-sivustolle. Lisäohjeita kenttien täyttämisestä on sivun ylälaidassa. Kun olet täyttänyt lomakkeen kaikki kentät ja tallentanut sen, saat kuittausviestin. Sinulle lähetetään myös sähköpostiviesti, jossa on linkki lataamaasi sisältöön. Tämän jälkeen keskustukipalvelu tarkastaa lähettämäsi kirjoituksen, ja saat ilmoituksen, kun se on julkaistu.

Kuvan lataaminen

Voit tehostaa viestisi perillemenoa liittämällä siihen aihetta koskevan kuvan. EPALE-sivustolle on mahdollista ladata sisältöön (blogikirjoitus tai uutisartikkeli) liittyvä kuva. Noudata kohdassa ”Uutisartikkelin lataaminen” tai ”Blogikirjoituksen lataaminen” olevia ohjeita. Sähköisen lomakkeen editointivalikossa on ikoni kuvan lataamista varten.”Lisää media” ikonin klikkaaminen avaa uuden sivun, jolle voit ladata kuvan. Kuvan enimmäiskoko on 200 MB.

Kuvakoon muuttaminen

EPALE-sivustolla julkaistuun blogikirjoitukseen tai uutisartikkeliin voi liittää kuvan. Kuvan lataamista koskevat ohjeet ovat kohdassa ”Kuvan lataaminen”. Kun olet ladannut kuvan, valitse hiiren kakkospainikkeella ”Kuvan ominaisuudet”. Avautuvaan valintaikkunaan voit kirjoittaa käsin kuvan leveyden. Tallenna leveys painamalla ”OK”. Blogikirjoituksen tai uutisartikkelin leveys on 780.

Sisällön hakeminen

Voit etsiä sivustolta tiettyä sisältöä kirjoittamalla siihen liittyvän sanan tai tarkan otsikon aloitussivulla olevaan hakuruutuun ja klikkaamalla suurennuslasin kuvaa. Avautuvalla sivulla voit suodattaa hakutuloksia päivämäärän, osuvuuden, otsikon, tekijän, sisällön tyypin, kielen tai maan mukaan.

Yhteisen tilan perustaminen

Jos olet perustanut kumppanuuden tai perustamassa sellaista, yhteinen tila on mainio paikka keskustella ideoista, kehitellä sovelluksia ja jakaa asiakirjoja täyttämättä osallistujien sähköpostilaatikkoja. Voit luoda yhteisen tilan täyttämällä kumppanihakutoiminnon yhteydessä olevan pyyntölomakkeen. Lomakkeeseen on täytettävä ryhmän nimi, ryhmän tarkoitus sekä teema, johon ryhmä liittyy, ja kohdeyleisö. Lisäksi on nimettävä tilan päämoderaattorina toimiva henkilö. Keskustukipalvelun tiimi tarkastaa tallentamasi tiedot ja ottaa sinuun yhteyttä. Lisätietoja voit pyytää osoitteesta helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Toimijayhteisöön liittyminen

Ensin kannattaa tutustua EPALEen jo perustettuihin toimijayhteisöihin toimijayhteisöosiossa. Jos haluaisit liittyä johonkin niistä, klikkaa esittelyn alapuolella olevaa ”Tee tilaus ryhmään” painiketta. Sinua pyydetään vahvistamaan liittymisesi kyseiseen ryhmään, minkä jälkeen saat myös sähköpostiviestin. Jos et löydä sopivaa toimijayhteisöä, voit perustaa uuden täyttämällä pyyntölomakkeen. Keskustukipalvelun tiimi tarkastaa tallentamasi tiedot ja ottaa sinuun yhteyttä. Lisätietoja voit pyytää osoitteesta helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Toimijayhteisön perustaminen

Jos haluaisit perustaa uuden toimijayhteisön, täytä toimijayhteisösivulla oleva sähköinen lomake. Keskustukipalvelun tiimi tarkastaa tallentamasi tiedot ja ottaa sinuun yhteyttä. Lisätietoja voit pyytää osoitteesta helpdesk@epale-support.eu (link sends e-mail).

Kumppanihaku

Löydänkö yhteistyökumppaneita hankkeeseeni?

EPALE-sivustolla on kumppanihakutoiminto, joka mahdollistaa ideoiden vaihdon ja verkostoitumisen yksittäisten henkilöiden tai organisaatioiden kanssa. Kumppanihakuun on rekisteröitynyt lähes 400 organisaatiota, ja toimintoa käytetään keskimäärin 14 000 kertaa kuukaudessa. Kaikkiaan kumppanihakusivulla on sen avaamisen jälkeen käyty 115 000 kertaa.

Et ehkä vielä tiedä sitä, mutta voit olla ihanteellinen kumppani jonkun toisen hankkeeseen. Jos ajatus yhteistyöstä muiden aikuiskoulutusalan toimijoiden kanssa houkuttelee, voit ilmaista halukkuutesi kumppania etsiville. Kun luot profiiliasi, ilmoita haluavasi näkyä kumppanihaussa rastimalla ”henkilökohtainen yhteydenotto” ruutu. Kun ruutu on rastittu, profiilisi sisältyy käyttäjähakemistosta mahdollisia kumppaneita hakevien muiden EPALE-käyttäjien hakutuloksiin.

Voit tietämättäsi olla ihanteellinen kumppani jonkun toisen hankkeeseen. Jos ajatus yhteistyöstä muiden aikuiskoulutusalan toimijoiden kanssa houkuttelee, voit ilmaista halukkuutesi kumppania etsiville. Sitä varten sinun täytyy rastittaa profiiliisi sisältyvä ”henkilökohtainen yhteydenotto” ruutu. Voit täydentää profiiliasi kirjautumalla sivustolle ja klikkaamalla nimeäsi oikeassa yläkulmassa.

Kumppanihakutoiminnon yhteydessä on myös mahdollista luoda yhteinen tila. Yhteiset tilat ovat yksityisiä alueita, joilla keskustellaan hankeideoista, kehitellään sovelluksia ja jaetaan asiakirjoja täyttämättä osallistujien sähköpostilaatikkoja.

Tapahtumakalenteri

Miten löydän tietoa aikuiskoulutukseen liittyvistä tapahtumista?

EPALE-kalenterissa on tietoa EU:n tasoisista ja kansallisista aikuiskoulutustapahtumista: konferensseista, seminaareista, työpajoista, kontaktiseminaareista, yleisistä tapahtumista, kursseista, MOOCeista ja monista muista. Tapahtumia voi hakea kielen, tapahtumapaikan, päivämäärän, tapahtumatyypin, teeman tai järjestäjän tyypin mukaan.

Voit myös ilmoittaa omista tapahtumistasi EPALEssa. Kohdassa Voinko lisätä tapahtuman EPALE-kalenteriin? on lisätietoa tästä.

Voinko lisätä tapahtuman EPALE-kalenteriin?

Jos tiedossasi on aikuiskoulutuksen ammattilaisille tarkoitettu tilaisuus tai olet järjestämässä sellaista (esimerkiksi konferenssin, tapahtuman, koulutusta, kurssin tai MOOCin), täytä sitä koskeva lomake täällä. Huomaa, että tilaisuuden on täytettävä seuraavat kriteerit:

 • se liittyy aikuiskoulutukseen (ammatillinen jatkokoulutus mukaan luettuna)
 • se on suunnattu vain aikuiskoulutuksen sidosryhmille (ei oppijoille)
 • se liittyy johonkin EPALEn pääteemoista.

Kun olet täyttänyt lomakkeen kaikki kentät ja tallentanut sen, saat kuittausviestin. Keskustukipalvelu tai maasi kansallinen tukipalvelu tarkastaa lomakkeen tiedot ja ottaa yhteyttä, jos lisätiedot ovat tarpeen. Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun tapahtumasi on julkaistu.

Miten löydän tietyn tapahtuman?

Löydät tietyn tapahtuman käyttämällä tapahtumakalenterisivulla olevaa monipuolista suodatintoimintoa. Kirjoita etsimäsi tapahtuman nimi aloitussivulla olevaan hakukenttään. Voit tutustua kaikkiin kyseistä EPALE-tapahtumaa koskeviin tietoihin valitsemalla hakutulosten joukosta sen otsikon ja klikkaamalla sitä. Tuloksia voi rajata käyttämällä suodattimia.

Tapahtumasivulla on myös suodatintoiminto (katso kysymys ”Voinko suodattaa hakutuloksia?”).

Voinko suodattaa hakutuloksia?

Hakutulokset ovat suodatettavissa seuraavien mukaisesti:

 • maa
 • tapahtuman kieli
 • aihe
 • kohderyhmä
 • tapahtuman tyyppi
 • osallistumismaksu
 • tapahtuman ajankohta (myös menneet tapahtumat tiedonhakuja varten).

Hakutuloksia voi räätälöidä käyttämällä useampaa suodatinta.

Miten löydän tietoa aikuiskoulutuksen ammattilaisille tarkoitetusta koulutuksesta?

EPALE-kalenteri sisältää tietoa sekä EU:n että jäsenvaltioiden tasoisista kursseista, verkkokurssit mukaan luettuina. Tapahtumia voi hakea myös kielen, tapahtumapaikan, avainsanan, päivämäärän, tapahtumatyypin, teeman tai järjestäjän tyypin mukaan.

Voit myös merkitä omat kurssisi EPALE-kalenteriin. Kohdassa 4.2 on lisätietoa tästä.

Aikuiskoulutushankkeet

Voinko ilmoittaa kursseista/työpajoista/koulutuksesta tai mainostaa niitä EPALEssa?

Voit ilmoittaa konferensseista, kursseista ja seminaareista EPALEn sähköisessä kalenterissa ja näin hankkia organisaatioillesi Euroopan laajuista näkyvyyttä. Kalenteriin merkityistä tapahtumista kerrotaan myös EPALEn sosiaalisen median tileillä: Twitterissä, Facebookissa ja LinkedInissä.

Täytä lomake kohdassa ”Luo Epale-tapahtuma” täällä. Tiedot tallentuvat luonnoksena ja ne lähetetään keskustukipalvelulle tarkastettaviksi. Ennen tapahtumailmoitusten lisäämistä EPALE-kalenteriin niiden laatu tarkastetaan. Tässä yhteydessä tapahtumasta voidaan pyytää lisätietoja. Saat ilmoituksen, kun ehdottamasi tapahtuma on julkaistu.

Monikielisyys

EPALE-sivustolla käytetyt kielet

EPALE on saatavilla EU:n 24 kielellä, ja eri kieliversioilla on omat sisältönsä, joiden kokoamisesta huolehtii kunkin jäsenvaltion oma tiimi. Google-kääntäjän ansiosta EPALEen voi kuitenkin nyt tutustua 67 muullakin kielellä.

EPALEn mahdollisten käyttäjien näkemyksiä monikielisyydestä

EPALE teki huhti–toukokuun 2014 aikana kyselytutkimuksen selvittääkseen näkemyksiä EPALE-sovellukseen ehdotetuista ominaisuuksista. Kyselyyn saatiin 37 maasta 1 914 vastausta, joiden mukaan vastaajien enemmistö koki englannin kielen käyttämisen vaivattomaksi. EPALE on kuitenkin monikielinen sivusto, ja palvelun pääsivustot ovat saatavana 24 kielellä. Osa keskeisistä tiedoista julkaistaan EU:n kuudella eniten käytetyllä kielellä (englanti, ranska, saksa, italia, puola, espanja).

Syyskuussa 2015 toteutettiin pop up kysely, jossa käyttäjiltä tiedusteltiin mielipidettä EPALEn tulevaisuudesta. Käyttäjät saattoivat vastata kyselyyn vain kerran, ja heille esitettiin seuraava kysymys: ”Miten toivoisit EPALE-sivuston kehittyvän tulevaisuudessa?”. Vastausvaihtoehtoja oli kaksi:

 • Lisää useammille kielille käännettyä sisältöä, esimerkiksi uutisia, tapahtumailmoituksia, blogikirjoituksia ja resursseja.
 • Lisää kumppanihaun ja keskustelufoorumeiden kaltaisia yhteisötoimintoja.

Kyselyyn saatiin 1 237 vastausta. Vaihtoehtojen kannatus jakautui lähes tasan, mutta sisältökäännösten lisääminen oli hieman suositumpaa. Vastaajista 57,6 prosenttia toivoi enemmän useammille kielille käännettyä sisältöä ja 42,4 prosenttia yhteisötoimintojen osuuden lisäämistä.

Toukokuussa 2016 toteutettiin toinen käyttäjäkysely. Siinä selvitettiin, miten EPALEn käyttäjät olivat saaneet tietää foorumista, miksi ja kuinka usein he käyttävät sitä sekä mitä mieltä he ovat foorumin sisältämien tietojen laadusta. Kyselyn päättymiseen mennessä saatiin 1 171 vastausta. Yli kaksi kolmannesta (68 prosenttia) vastaajista oli tyytyväisiä sisällön määrään. Lisäksi enemmistö (94 prosenttia) piti EPALEssa käsiteltyjä aihepiirejä tarkoituksenmukaisina ja merkityksellisinä.

Viestintä

Tekniset vaatimukset

Selainvaatimukset

EPALEn tavoitteena on tarjota tietoa mahdollisimman laajalle käyttäjäryhmälle, joten se ei anna suosituksia tietyn selainohjelmiston käytöstä. Pyrimme tukemaan markkinoiden yleisimpien selainohjelmien uusimpia versioita ja hyödyntämään niihin liittyvää uutta teknologiaa. Suosittelemme käyttämään selainohjelmien uusimpia versioita.

Sinun on sallittava JavaScriptin käyttö selaimessasi. Tietyissä verkkopalveluissa on sallittava myös Java ja ponnahdusikkunat.

Onko EPALE W3C-yhteensopiva?

EPALE noudattaa tiettyjä internet-standardeja (esim. HTML 4.01. XHTML 1.0 Transitional, CSS 2.1 ja WAI-aloitteen mukainen verkkosisällön saavutettavuuden A-taso). Standardit on laatinut World Wide Web Consortium (W3C) internetin saavutettavuuden parantamiseksi.