chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Newsroom

Z mednarodnim projektom TIME@net širimo možnosti vključevanja oseb z motnjami v duševnem razvoju v izobraževanje, delo in družbo

23/12/2015
Tungumál: SL

Razvojno izobraževalni center (RIC) Novo mesto je vključen v dvoletni projekt TIME@net (financiran s strani EU znotraj programa Erasmus +, K2). Cilj je razviti nov model in inovativne prakse za vključenost mladih z motnjami v duševnem razvoju v življenje in predvsem v delo oz. zaposlitev. Poudarek je na povezovanju s podjetji vse od začetka procesa vključevanja.

Konzorcij vključuje javne in zasebne institucije s področij izobraževanja, sociale in raziskav iz osmih različnih evropskih držav. Trenutno v projektu intenzivno pripravljamo priročnik za izvedbo 30-urnega mednarodnega usposabljanja strokovnjakov, ki se ukvarjajo z mladimi z ovirami v duševnem razvoju. Namen usposabljanja je opremiti strokovnjake s strateškimi kompetencami, potrebnimi za učinkovito in uspešno vključevanje mladih z motnjami v duševnem razvoju. Usposabljanje bo potekalo predvidoma v aprilu 2016 v Sloveniji (od 4. do 8. 4. 2016), v naših prostorih. V kolikor se želite na usposabljanje prijaviti pišite na e-pošto tina.strnad@ric-nm.si. Število mest je omejenih.

Več informacij na naši spletni strani ter na spletni strani projekta. Na spletni strani projekta so objavljena tudi vsa nastala gradiva v projektu v vseh partnerskih jezikih (poročilo mednarodne raziskave in smernice, v kratkem tudi priročnik za izvajalce usposabljanja).

 

Tina Strnad, RIC Novo mesto

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn