Resource Details
Auðlind

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata (Monitoring learning outcomes of adult learning programmes) – A monitoring eszközök legjobb európai gyakorlatainak áttekintése

Ez a 2019-ben megjelent OECD jelentés az alacsonyan képzetteket célzó felnőttkori nem formális tanulási programok eredményeinek és hatásainak vizsgálatára alkalmazott európai jó gyakorlatokat mutat be.

A jó gyakorlatok a programok számos aspektusának vizsgálatára vonatkoznak, mint például a karrier előmenetel, társadalmi hatás, és a tanulók elégedettsége.

A jelentés feltárja az összegyűjtött adatok típusát, az adatgyűjtésben érintett szereplők körét, valamint az alkalmazott módszereket és eszközöket.

A felnőttkori tanulási programok eredményeinek vizsgálata elengedhetetlen ahhoz, hogy lássuk, milyen program működik és a tanulók melyik csoportjánál válik be. A nem formális oktatás hatásainak alátámasztásából a szektor minden szereplője profitálhat, a tanulóktól a társadalom egészéig. Valójában a tanulók a nyilvánosan elérhető információkat használják arra, hogy tájékozódjanak a továbbtanulásról és a jó minőséget biztosító képzőkről. Ezen túl a felnőttkori tanulási programokról következetesen gyűjtött adatok segítik a felnőttképzőknek abban, hogy megmutassák, hogy a nem formális programokat is lehet olyan alaposan monitoringozni és értékelni, mint a formális képzéseket.

 

 

Resource Details
Resource author
OECD
Gerð efnis
Úttektir og skýrslur
Land
Útgáfudagur
Language of the document
Login (4)

Login or Sign up to join the conversation.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!