chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Resource

Zgodovina Filozofska fakultete Univerze v Ljubljani

Tungumál: SL

Posted by Ana Peklenik

Ob 100-letnici te pomembne znanstveno-raziskovalne institucije je Znanstvena založba Filozofske fakultete (FF) izdala monografijo, ki na pregleden in sistematičen način kaže vsa obdobja njenega delovanja. Pa ne le to – ustanovitev in delovanje umešča v širši družbeni kontekst vseh držav, v katerih je delovala oziroma deluje. Opremljena s fotografijami, citati in viri je odličen pregled zgodovine, preteklosti in sedanjosti. Govori tako o zunanjosti – selitvi v nove prostore, razporeditvi in spremembah študijskih programov ipd., ampak tudi in predvsem o ljudeh – ustanoviteljih, rektorjih, dekanih, profesorjih, študentih in simpatizerjih … vseh, ki jih delovanje fakultete zadeva. To pa je celotna družba. 

Študij na FF je končala cela vrsta učiteljev, predavateljev, raziskovalcev. Na Oddelku za pedagogiko in andragogiko se kalijo nove generacije izobraževalcev odraslih. Prof. dr. Ana Krajnc, utemeljiteljica andragogike v slovenskem in širšem prostoru, je za mednarodno prepoznavnost fakultete nedvomno ena ključnih oseb.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

Resource Author(s): 
Dušan Nečak, Tone Smolej, Kornelija Ajlec, Peter Mikša, Barbara Šatej
ISBN: 
978-961-06-0233-0
Publication Date:
Tuesday, 10 December, 2019
Language of the document:
Type of resource: 
Other
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn