chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Newsroom

Interesna skupina za vseživljenjsko učenje

25/09/2015
Tungumál: SL

Evropsko združenje za izobraževanje odraslih (EAEA - European Association for the Eduaciton of Adult) je skupaj z EUCIS – LLL (European Civil Society Platform on Lifelong Learning) in z evropskimi poslanci oblikovala Interesno skupino za vseživljenjsko učenje (Interest Group on Lifelong Learning). Namen skupine je razpravljati o ključnih vprašanjih v zvezi z vseživljenjskim učenjem, pri čemer je poudarek na izobraževanju odraslih. V omenjeni skupini sodeluje tudi naš evropski poslanec Milan Zver.

Pomemben razlog za oblikovanje Interesne skupine vseživljenjskega učenja je nova Evropska komisija in njene prioritete. Zavzema se za celovit in medsektorski pristop k vseživljenjskemu učenju. Ob tem bi radi poudarili, da izobraževanje ni vezano zgolj na zaposlovanje, ampak predvsem na osebni razvoj, aktivno državljanstvo, socialno vključenost in še veliko več.

Interesna skupina je nekakšen »pes čuvaj«, ki opazuje delo Evropske unije. Poudarek za leti 2015 in 2016 je »Inkluzivno izobraževanje za vključujoče družbe«. Cilj skupine je preprečevanje neenakosti in diskriminacije na področju izobraževanja, ter tako težiti k doseganju Strategije Evrope 2020.

Več informacij o interesni skupini najdete tukaj.

/is/file/interesjpginteres.jpg

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn