chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Newsroom

Intergenerációs együtt-tanulási tér Nyíregyházán - Digitális Közösségi Alkotóműhely a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban

10/10/2019
Tungumál: HU

A Digitális Közösségi Alkotóműhely, egy olyan együtt-tanulást elősegítő nyitott műhely, ahol minden korcsoport lehetőséget kap arra, hogy kedve szerint kísérletezzen a digitalizáció és a robotika terén, vagy kipróbálja magát a hagyományos szakmákban, mint például a könnyűipart és a faipar.

Az Alkotóműhelyben a látogatók projekteken keresztül több szakmai területtel is megismerkedhetnek. Például egy teljes miniatűr ház elkészítése, amelyben működik a villany és a legkisebb részletre is kiterjed, mint egy bögre az asztalon, végig vezeti a készítőket a modellezéstől a kivitelezés összes fázisán a lézervágógép és a 3D nyomtatás segítségével.

A hagyományos szakmák a virtuális valóságban is kipróbálhatók. A hegesztőprogram például kiváló lehetőség az ívhegesztés tesztelésére.

Meghirdetett időpontokban iskolai, óvodai csoportok mellet táborozás várja az érdeklődőket, illetve a családi tanulást szülő-gyerek, nagyszülő-unoka napok egészítik ki.

A látogatók megismerkednek a lézergravírozás, a CNC maró, a hímzőgép, a 3D nyomtató, a drón röptetés és a robotika működésével is. A kreatív munkálatokat a szaktanárok mellett a műhelyfelelős és a műhelyasszisztens segíti.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn