chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Blog

Dansk temaside om Realkompetencevurdering

23/09/2019
by Emil Thirup-Sorknæs
Tungumál: DA

Dansk temaside for realkompetencevurdering

Realkompetencevurdering er et begreb som vinder mere og mere frem i voksenuddannelseslandskabet. Både i Danmark og i udlandet har skoler og offentlige organisationer fået øjnene op for det kolossale potentiale, der ligger i at formalisere voksnes viden og kompetencer, så de har papir på dem. Det øger den enkeltes mulighed for videre uddannelse og fast tilknytning til arbejdsmarkedet.

Herunder kan du finde links til forskellige materialer om emnet. Der er både inspiration og værktøjer, og så er der et par interviews med erfaringer fra henholdsvis Tyskland og Sverige.

 

Berlin-deklarationen om realkompetencevurdering (en). I maj 2019 var omkring 300 realkompetence-eksperter og –interessenter samlet i Berlin, for at skrive Berlin-deklarationen om Realkompetencevurdering. Du finder resultatet her.

 

"Forstå realkompetencer – viden og inspiration til praksis." Rapporten er udarbejdet af VEU Center Hovedstaden og Bornholm og sigter på at give en bred forståelse af realkompetencer, samt fem konkrete eksempler.

 

Artikel om realkompetencevurdering i Danmark (fra 2017): "Anerkendelse af realkompetencer bør være en menneskeret

 

"Unge voksne skal have større forståelse af sig selv". Artikel med tanker og erfaringer fra Højskolen Snoghøj. 

 

Nordisk vidensplatform for praktikere i realkompetencevurdering tilbyder en enestående samling af viden om realkompetencevurderinger – inspiration og værktøjer


En NVL-arbejdsgruppe udforsker og diskuterer i denne rapport vejledning i Realkompetencevurdering.
 

Inspiration fra Tyskland og Sverige

Interview med Ramona Lopez (en), job-coach for flygtninge i Kiel. Ramona fortæller om de kompetence-kort der ligger til grund for de realkompetencevurderinger hun udarbejder på de flygtninge og migranter, hvis sager hun behandler.

 

Interview med Göran Hellmalm (en), analytiker ved den svenske voksenlæringsammenslutning. Göran fortæller om de svenske udfordringer og erfaringer med den store mængde flygtninge og migranter der kom til landet, og hvordan de håndterede det blandt andet med realkompetencevurderinger for at gøre dem arbejdsmarkedsparate.

 

Mere om realkompetencevurdering

Ovenstående links er et udvalg af det omfattende materiale, der findes om emnet på EPALE. På følgende link kan du finde alle artikler, nyheder og ressourcer om realkompetencevurdering på dansk. Husk at du kan skifte sprogversion i øverste højre hjørne, hvis du vil se alle materialer på andre sprog.
https://epale.ec.europa.eu/da/themes/validation-of-prior-learning
 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn