chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Resource

Професионално ориентиране на младежи от рискови групи

Tungumál: BG

Posted by Iliana Taneva

Намаляването на младежката безработица е фундаментален проблем за всички държави - членки на Европа. Подобряването на професионалната ориентация (от която професионалните консултации са много важна част) се преценява като основен инструмент за придобиване на познание, капацитет и компетенции, в частност при пълнолетните млади хора от уязвими групи.

 

В съответствие с Европейска стратегия 2020 и Европейската стратегия за обучение на възрастни, проектът „Професионално ориентиране на младежи от уязвими групи“ цели подобряване на способностите на 8-те държави - участнички, при дигиталното професионално ориентиране и увеличаване на възможностите за професионално ориентиране, които към момента се предоставят при обучението на възрастни.

 

В Проекта участват 10 организации от 8 европейски държави, всяка от които притежава голям опит в тази област. Проектът отразява силните и слабите страни на различните подходи в професионалната ориентация, прилагани в страните - партньори, които изготвят консолидиран европейски доклад и политически препоръки за подобряване на регламентите за професионално ориентиране. Включването на експерти от 8 европейски държави-членки представлява добавена стойност за постигането на очакваните резултати и отговаря ефективно на инициативите и стратегиите, предприети от европейските институции в тази област.

Resource Author(s): 
Екип по проект "Професионално ориентиране на младежи от рискови групи"
Publication Date:
Tuesday, 20 September, 2016
Language of the document:
Type of resource: 
Open Educational Resources
Country:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn