chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Hogyan kapcsolódik az EPALE az Erasmus+ programhoz?

Az Erasmus+ az EU új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja a 2014–2020 közötti időszakra, amelynek célja, hogy javítsa a képesítések és készségek minőségét és relevanciáját. Az élethosszig tartó tanulás(LLP) és a Grundtvig (felnőttoktatás) programok helyébe lép.

Az Erasmus+ nyitva áll hallgatók, tanárok, gyakornokok, önkéntesek, ifjúsági vezetők és a közösségi szervezett sport területén dolgozók előtt. Finanszírozást nyújt ezen kívül oktatási intézmények, ifjúsági szervezetek, vállalkozások, helyi és regionális hatóságok és civil szervezetek közötti partnerségekhez, valamint támogatja a tagállamokban az oktatás és képzés korszerűsítésére, továbbá az innováció, a vállalkozás és a foglalkoztathatóság előmozdítására irányuló reformokat.

Az Erasmus+ program az EPALE-t 2. kulcstevékenysége keretében finanszírozza. A támogatásra az Erasmus+ programot létrehozó rendelet 14. cikke (1) bekezdésének b) pontja alapján kerül sor, és a felnőttkori tanulásra, valamint a szakmai felnőttoktatásra és képzésre (C-VET) összpontosít.