chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Miben különbözik az EPALE az eTwinningtől?

Az eTwinning egy olyan virtuális találkozóhely, amely elősegíti az iskolák, tanárok és diákok közötti együttműködést, valamint eseményeket szervez a tanárok szakmai fejlődése érdekében. Az EPALE célja, hogy egy internetes közösséget hozzon létre a felnőttkori tanulási ágazat és a felnőttoktatással foglalkozó szakemberek részére.

Az EPALE a páneurópai naptár segítségével információkkal szolgál azon kurzusokról és eseményekről, amelyek számot tarthatnak a felnőttkori tanulással foglalkozó szakemberek figyelmére. Az EPALE platform hasznos oktatási források, hírek, események és hálózatépítési eszközök széles körét fogja össze a szakértők által azonosított és a legfontosabb nyelvekre lefordított, kimagasló minőségű tartalom révén.

Jelenleg nem tervezzük, hogy a naptár az eTwinninghez hasonlóan általános és középiskolai tanárok részére szervezett eseményeket is tartalmazzon, mivel az EPALE a felnőttkori tanulásban érintettekre összpontosít. Fontos megemlíteni, hogy az eTwinningtől eltérően az EPALE nem ad lehetőséget osztályközösségek összekapcsolására, mivel az általános és középiskolai oktatástól eltérően e közösségek ugyanilyen formában nem léteznek a felnőttoktatásban.