chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Ползите от неформалното и информалното учене

Присъединете се към общността EPALE от над 54,000 професионалисти в сектора за учене на възрастни, за да коментирате и давате своя принос!

 

Скъпи колеги от EPALE,

През месеците юни и юли тематичният ни фокус е върху ползите от неформалното и информалното учене. В този период Националните екипи на EPALE и общността от професионалисти ще публикуват вдъхновяващи практики, статии, доклади и други ресурси по темата. Посетете тематичната ни страница Неформално и информално учене, за да намерите още информация (съдържанието варира в зависимост от Вашите езикови предпочитания).

Не забравяйте да посещавате редовно EPALE през месец юли за ново съдържание по темата за неформалното и информалното учене!  

EPALE и Европейската мрежа за основните умения (European Basic Skills Network) работят заедно за създаването

на отворени образователни ресурси и онлайн курсове за лицата, отговорни за формулиране на политики в сектора

за учене на възрастни, като част от възможностите за изграждане на капацитет:

Очаквайте още отворени образователни ресурси и онлайн курсове през 2019 г. като част от формите за изграждане

на капацитет.

Блог постове

Меките умения, усилия и по-широки перспективи – отпускът по майчинство като опит в информалното учене (EN)

Markus Palmén интервюира трима родители на малки деца как използват потенциала на родителските грижи като опит в  информалното учене. 

Добри практики от събитието на  EPALE за гражданското образование (EN)

Потърсете множеството добри практики и успешни проекти за гражданско образование, които общността  EPALE сподели по време на последното онлайн събитие.

Глобалното гражданско образование: удостоверява значимостта на информалните пространства за учене (EN, CS)

В този блог пост изследователката Madeleine Le Bourdon споделя наблюдения от текущото си изследване, акцентирайки на значимостта на информалните пространства за гражданското образование – като една пренебрегвана изследователска територия.

 

Новини от Европа

Много неща се случиха в сектора на учене на възрастни в Европа през юни:

 

Присъединете се сега!

Не забравяйте да се регистрирате в EPALE, за да имате възможност да споделяте мнението си за тези постове. Присъединете се сега и станете част от общност с над 54,000 професионалисти в сектора за учене на възрастни.