chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Може ли обучението на възрастни да създава активни граждани

Присъединете се към EPALE общността, състояща се от над 53,000 професионалисти в обучението на възрастни за да давате оценки, коментирате и допринасяте!

Уважаеми колеги от EPALE,

През месец май ние продължаваме да изследваме това как образованието на възрастни може да спомогне за създаването на активни граждани. Общността публикува множество интересни статии и ресурси относно ролята и важността на гражданското образование в това да бъдат правени обществата по-добри.

В периода между 20 и 24 май, EPALE организира oнлайн събитие за събиране на примери за добри практики в сферата на гражданското образование. Благодарим на всички за това, че споделиха своя безценен принос с  EPALE общността!

Останете в очакване за нашето обобщение на темите, инструментите, програмите, проектите и допълнителните материали за четене, които бяха споделени по време на събитието. 

 

Блог постове

Подкаст на ЕPALE за месец май 2019 г.: Може ли образованието на възрастни да дъздава активни граждани (EN)

Може ли образованието на възрастни да превръща неактивните хора в активни граждани? Тематични координатори Andrew McCoshan, David Mallows, Markus Palmén и Simon Broek, се събраха, за да дискутират.

Подобряване на степента на участие в изборите за Европейски парламент: инструменти за обучители на възрастни (EN, DE)

Тематичният координатор на EPALE  Andrew McCoshan демонстрира как работа на Съвета на Европа може да бъде използвана за развиване на компетентностите от които се нуждаем за ефективно политическо участие.

Видеа с котки, теории на конспирацията и мъдростта на малцинството (EN, CS)

Всяко лице, занимаващо се с преподаване на гражданско образование трябва да бъде способно да оценява мъдростта на мнозинството и мъдростта на малцинството, убеждава ни Simon Broek.

Образование на възрастни: от обучение за участие, до участие чрез обучение EN, DE)

Асистентът по политиката в EAEA Silvia Tursi разсъждава относно ролята на обучението на възрастни като начин за участие в обществото.

Преминаване през границите - повишаване на заедността чрез спорт и образование на възрастни (EN, EL, CS)

Aleksa Jovanović и Maja Maksimović споделиха с EPALE как спортът и образованието на възрастни могат да бъдат използвани за борбас ксенофобията.

Глобално гражданско образование: признаване на важността на неформалните учебни пространства (EN)

Madeleine Le Bourdon сподели опит във връзка с това как обучителите могат да създадат балансирано глобално гражданско образование и предостави пет препоръки за практикуващи.

Новини от Европа

През месец май се осъществиха много събития в сектора за образование на възрастни в ЕвропаMay was a busy month in the adult learning sector across Europe:

Присъединете се сега!

Не забравяйте да се регистрирате в  EPALE, за да можете да споделяте мнението си по тези постове. Присъединете се сега, за да станете част от общността от над   53,000 професионалисти в сферата на образованието за възрастни.