chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

 
 

Po čemu se EPALE razlikuje od platforme e-Twinning?

Platforma e-Twinning virtualno je sastajalište za suradnju škola, nastavnika i učenika, koja organizira događaje za profesionalni razvoj nastavnika. Cilj e-platforme EPALE izgradnja je zajednice na mreži sektora učenja odraslih i stručnjaka u području učenja odraslih.

Putem paneuropskog kalendara, EPALE će pružati informacije o tečajevima i događajima koji su zanimljivi stručnjacima u području učenja odraslih. EPALE će uključivati i široki spektar korisnih obrazovnih resursa, vijesti, događaja i alata za umrežavanje, uz sadržaj visoke kvalitete koji su prepoznali stručnjaci u tom području i koji je preveden na ključne jezike.

U ovoj fazi nije predviđeno da kalendar uključuje događaje za nastavnike koji rade u osnovnim i srednjim školama, kao što to ima platforma e-Twinning, jer je EPALE namijenjen odraslim učenicima kao krajnjim korisnicima. Važno je napomenuti i da, za razliku od platforme e-Twinning, EPALE neće nuditi mogućnost dvojnih razreda jer se nastava za odrasle učenike ne odvija na jednak način kao nastava u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.