chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Elektroniczna platforma na rzecz uczenia się dorosłych w Europie

Calendar

Kongres Upravljanje znanja v knjižnicah

Posted by Ajda Turk 4 years 8 months ago

Monday 21 September 2015 to Wednesday 23 September 2015
Maribor
,

Upravljanje znanja v knjižnicah je tema in hkrati naslov letošnjega osrednjega izobraževalnega dogodka Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (ZBDS). Ta se bo zgodil med 21. in 23. septembrom v Hotelu City v Mariboru. Gre za osrednje knjižničarsko srečanje, kongres ZBDS, pod generalnim pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo.

Bibliotekarji bodo letos v ospredje postavili znanje. Zavedajo se, da upravljanje znanja vključuje zajemanje, organiziranje in obnavljanje informacij. Pa ne samo, »da jih zaposleni dobijo ob pravem času in na pravem mestu, ampak da znanje v določenem okolju raziskujejo, uporabljajo, izmenjujejo in delijo med seboj. Vprašanje je, ali lahko to prenesemo na knjižnico. Knjižničarji neumorno trdimo, da ima knjižnica znanje, ki ga deli z uporabniki. Za nas je torej nujno, vedeti, kako organiziramo in upravljamo knjižnično zbirko, da dosežemo njeno uporabo za delitev znanja med uporabniki, to se pravi v družbenem prostoru.« (ZBDS)

Letošnji kongres bo med drugim odlična priložnost za pogovor o ovirah pri dostopnosti znanja in njegovi učinkovitosti za vsakega posameznika in skupnost, o izobraževanju knjižničarjev ter tudi približevanju znanja ranljivim skupinam.

Osrednja gosta srečanja bosta Michael Dowling iz Ameriškega združenja knjižnic (American Library Association – ALA) in Sinikka Sipilä, predsednica Mednarodne zveze bibliotekarskih društev in ustanov (The International Fededarion of Library Associations and Institutions – IFLA). Prvi bo predstavil projekt zagovorništva @yourlibrary in upravljanje z znanjem v največjem strokovnem združenju, slednja pa bo spregovorila o povezavi med močnimi knjižnicami in močno družbo ter osvetlila različne aktualne IFLA vsebine.

Prvič se bo kongres ZBDS nadaljeval v postkonferenco: Srečanje pravnih in sorodnih knjižnic jugovzhodne Evrope (SEALL), ki bo potekala 23. in 24. septembra v Ljubljani.

Prijave na kongres so možne do vključno 10. septembra 2015 in potekajo na spletni strani ZBDS. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

 

Vir: ZBDS, 13. 7. 2015

Event language(s):
Event type: 
Conference
Attending fee: 
Yes
Registration deadline: 
10/09/2015
Online event: 
Nei
Organised by: 
Zveze bibliotekarskih društev Slovenije (ZBDS)
Organiser type: 
Other event
Contact details: 
Informacije glede programa posreduje mag. Sabina Fras Popović (E: sabina.fras-popovic@mb.sik.si, T.: 02 2352 129). Ostale informacije lahko dobite pri mag. Špeli Razpotnik (E: spela.razpotnik@nuk.uni-lj.si,T: 01 5861 325).
Number of delegates: 
> 200
Target group: 
Adult learning networks & organisations
Projects & partnerships
Policy makers
Media professionals
Theme addressed:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn